Erekcia, prečo je tak dôležitá pre tvoj život

Erekcia indikuje aj zdravie muža. Čo je denná a nočná erekcia?

Kvalitná, silná erekcia je želaním každého muža. Nebudem ďaleko od pravdy, keď ti prezradím, že aj jeho ženy. Tvrdý a pevný penis, ktorý je sprevádzaný silnou erekciou je znakom mužovho zdravia, nie len toho sexuálneho.

Život je však taký, že stres útočí aj na tvoje milostné vzťahy a pre uponáhľanosť nie si vždy pripravení na ľúbostné hry. U žien je to možno menej viditeľné, u muža – logicky – viac. Jednoducho nefunguješ ako chlap. Pevná erekcia je barometrom resp. indikátorom mužského zdravia. No nielen to – dobrá erekcia je základom pre sexuálnu spokojnosť páru.

Poviem ti:

Čo je to erekcia?

Ako k nej dochádza? A ako vzniká erekcia

Prečo má muž niekedy slabú, inokedy tvrdú erekciu?

Prečo môže byť niekedy erekcia bolestivá?

Čo je nedostatočná erekcia?

Prečo je erekcia pre muža dôležitá? 

Erekcia a obriezka?

A ako zlepšiť svoju erekciu? 

 

K prvej skúsenosti s erekciou u chlapcov dochádza v predškolskom veku. Je to úplne v poriadku, je to úplne prirodzené. Nejeden chlapček dobehne za mamou s otázkou:

„Prečo mám teraz pipík taký veľký a tvrdý, ako mám cikať“. Pravda je taká, že mužský plod má erekciu už v prenatálnom čase lone matky.

 

Čo vyvoláva stoporenie penisu?

Čo sa vlastne pri erekcii deje? Vysvetlím ti najskôr anatómiu penisu – bez toho je erekciu ťažko pochopiť.

Vo vnútri penisu sa nachádzajú 2 valcovité komory z hubovitého tkaniva – corpora cavernosa. Siahajú od hlavy pohlavného údu až hlboko do panvy resp. koreň penisu.

Toto hubovité tkanivo funguje ako špongia. Keď sa v tkanive zväčší objem a tlak krvi, narastie a stvrdne, a penis sa vzpriami tzv. stoporí sa. Preto je dôležité dobré prekrvenie penisu, preto že to presne znamená aj kvalitnú erekciu.

Popri hubovitom tkanive, na spodnej strane penisu, vedie močová rúra. Preteká cez ňu moč, a počas vyvrcholenia sperma. Počas ejakulácie tadiaľ prúdia spermie.

 

Erekcia sa deje v troch krokoch

1. Sexuálne vzrušenie (nadržanosť)

Erekcia je v prvom rade reakciou mužského tela na sexuálne vzrušenie. Je to jeho odpoveď na psychickú stimuláciou alebo fyzickú stimuláciu.

Prezradím ti jedno tajomstvo. Sex je v prvom rade v hlave. Túžba vychádza z mozgu. Ten vyšle signál a spustí sa hormonálna reakcia, podporí sa cirkulácia krvi, čím sa rozšíria tepny, ktoré zásobujú penis krvou. Penis tvrdne.

Sexuálne vzrušenie vyvolávajú u chlapov odlišné stimuly. Sú však stimuly na ktoré reagujú prakticky všetci muži. A dobre to vedia ženy, keď používajú svoje ženské zbrane, tak isto to vie aj svet obchodu, ktorý stavia na sexizme (príťažlivá žena, ktorá propaguje produkt) a samozrejme porno priemysel.

2. Prítok, príliv krvi

Keď sa chlap vzruší, cez otvorené tepny preniká podstatne viac krvi do toporivých telies, ako za bežných okolností. Navyše, krv vstupuje dnu rýchlejšie, než môže odtiecť. Penis sa zväčšuje.

Cievy sa silnejšie stiahnu a udržia v penise krv. Vďaka tomu muž nielen dosiahne erekciu, udrží erekciu a celkovo erekcia indikuje je zdravotný stav.

3. Opadnutie vzrušenia, penis ochabne

Keď mozog prestane vysielať signály, ktoré naznačujú sexuálne vzrušenie, hormonálna reakcia sa skončí. Tepny sa vrátia do bežného stavu, penis ochabne. Prevažne k ochabnutiu penisu dochádza po vyvrcholení, po ejakulácii.

 

Erekcia, ktorá nesúvisí so sexuálnou vzrušením, alebo túžbou

Erekcia ako taká nemusí nastať len prostredníctvom sexuálneho vzrušenia. Najlepším príkladom je nočná erekcia a ranná erekcia. Ide o prirodzený jav u každého muža, a to už od detstva. A opäť to indikuje tvoje zdravie, vitalitu chlapa ako aj tvoj celkový psychický stav a sebavedomie.

Nočná a ranná erekcia vzniká z jednoduchého dôvodu: krvné cievy sa počas spánku výrazne uvoľnia, takže toporivé telieska vsiaknu krv.

Tento proces sa ti môže opakovať 5 až 8x za noc. Po lopate: keď spíš, tvoj penis „je v akcii“. Presnejšie povedané organizmus, telo chlapa „pracuje“ Neznamená to však, že sníva o milostnom akte.

Nočná erekcia trvá od 20 do 30 minút, pri rannej erekcii penis ochabne rýchlejšie. Je to malá previerka tvojho tela a systému, či všetko funguje, ako má; nemá to však

Princíp erekcie sa spája len s mužmi, ale aj ženské pohlavné orgány fungujú na podobnom princípe, na prekrvení hladkého tkaniva.

 

Lepšia erekcia: Čo vplýva na kvalitu stoporenia? 

Skoro každý chlap uvažuje o tom, ako dosiahnuť lepšiu, kvalitnejšiu, pevnejšiu erekciu, inak povedané čo mužovi spôsobuje niekedy slabšie stoporenie, ochabnutý penis. Prečo niekedy proste borec v posteli zlyhá? O pevnosti a dĺžke jeho erekcie rozhoduje najmä:

  • vonkajšia teplota – nižšie teploty automaticky znamenajú zúženie ciev a horšie prekrvenie,
  • kvalitné prekrvenie – závisí od srdcovo-cievneho zdravia muža, jeho stravy a celkovej pohyblivosti,
  • hladina testosterónu – hormonálna nerovnováha „pozametá“ aj so sexuálnym životom mužov (nielen žien),
  • tuk – tuk v podbrušku opticky skracuje dĺžku penisu, ale cholesterol v cievach reálne škodí erekcii.
  • životný štýl – či fajčíš, piješ, či cvičíš
  • stres. Krátkodobý stres je fajn, ten stimuluje, no permanentný dlhodobý, škodí
  • strava

 

Cvičením k lepšej erekcii. Áno alebo nie?

Počas fyzického výkonu sú tepny oveľa viac rozšírené. Aj práve tie, ktoré zásobujú penis krvou, iba čiastočne. Stačí to na výživu tohto jedinečného tkaniva; ale nestačí na to, aby vznikla erekcia (hoci aj to sa môže niekedy stať).

Súvisí erekcia s dĺžkou a tvarom penisu?

Áno. Bez ohľadu na veľkosť penis, cez stoporený orgán tečie 7– až 10-násobné množstvo krvi, ako v stave pokoja. Je pravdou však, že pravidelnou erekciou a cvikmi určenými pre penis je možné zväčšiť penis v erekcii.

Aká je priemerná veľkosť penisu?

Nekonečná a večne diskutovaná téma, dokonca aj vo vedeckých kruhoch.

Vedci v roku 2015 vyhodnotili 20 výskumných projektov vo veľkej metaštúdií. Zistili, že „penis chlapa v európe“ v ochabnutom stave meria priemerne 9,16 cm. Pri plnej erekcii sa „natiahne“ na približne 14 až 15 cm.

Najväčšie pohlavné údy majú Latinskoameričania a Afričania – približne o 2 až 3 centimetre dlhšie ako Európania. Neznamená to však ani intenzívnejšie vyvrcholenie, ani kvalitnejší partnerský život. Majú len veľký pohlavný úd.

 

Slabá erekcia, nedostatočná erekcia, mäkký penis

Opakované problémy s erekciou, či jej udržaním, rieš s odborníkom, pokiaľ sa jedná o dlhodobejší problém sprevádzaný aj inými symptómami. Pokiaľ sa jedná len o dočasné zlyhanie v posteli otestuj si voľno-dostupné lieky napr. Semmax, MacaFresh, Andrimax, Clavin alebo podobne. Neobviňuj svoju partnerku, si chlap, tak aktívne rieš vzniknutý problém s erekciou.

Pokiaľ si všimol zmeny k horšiemu, pátraj po príčine. Staraj sa o seba. Problematická erekcia mnohokrát siaha k vážnejším celotelovým stavom, ktoré treba riešiť. Pretože ak niečo zanedbáš môžeš sa dopracovať k erektilnej disfunkcii. Chlapi v strednom a vyššom veku často majú erektilnú dysfunkciu. Lekári nakoniec u väčšiny z nich nájdu aj iné ochorenie. O erektilnej dysfunkcii sa viac dočítaš tu.

Zdravotné stavy, ktoré zhoršujú erekciu:

  • chronický zápal
  • nadváha a obezita,
  • ochorenia srdca a ciev,
  • cukrovka,
  • ochorenia štítnej žľazy,
  • hormonálna nerovnováha,
  • ochorenia obličiek,
  • alkoholizmus,
  • roztrúsená skleróza,
  • HIV.

 

Psychické stavy, ktoré ničia erekciu

Muža veľakrát „vypnú“ aj iné stavy a situácie, nielen fyzické problémy. Vieš, ktoré sú najčastejšie? Prečo muž zrazu „nemôže“ (erekcia nepríde, alebo rýchlo odíde)?

  • tvoja nuda
  • telefonát,
  • nedostatok súkromia,
  • plačúce dieťa,
  • neistota vo vzťahu,
  • žiarlivosť,
  • stres zo skúseností alebo náročnosti partnerky,
  • kritizujúca, príliš usmerňujúca partnerka,
  • slabá sebadôvera,
  • silný parfum partnerky, ktorý nášmu nosu „nesadne“,
  • ľahostajnosť alebo pasivita partnerky,
  • chrápanie partnerky,
  • depresie, úzkostné stavy.

 

Bolestivá erekcia: Kedy erekcia bolí?

Bolesť v penise počas erekcie je zriedkavá. Ak ju cítite, je to jasný signál, že musíte vyhľadať lekára. Príčinou je zvyčajne Peyronieho choroba (veľké zakrivenie penisu počas stoporenia), prípadne natrhnutie hubovitého tkaniva – tzv. „zlomený penis“.

Ako zlepšiť svoju erekciu? Čo robiť, čo nerobiť? Aby bola erekcia pevná! 

Jednoznačne fajčenie, drogy a alkohol vedú k stavu, ktorý môžeš detekovať ako zhoršená erekcia.

Preto odpoveď na to, prečo sa poruchy erekcie objavujú aj u mladých mužov, znie: priveľa alkoholu, drog alebo cigariet. Alkohol po jeho úvodnej resp. malej konzumácií prebúdza sexuálne chúťky, búra komunikačné zábrany, no z dlhodobého hľadiska je to odpočítavanie konca tvojej erekcie.

Cviky na zlepšenie erekcie a zväčšenie penisu

Väčšina žien sa prikláňa k tomu, že dôležitejšia je hrúbka ako dĺžka. Kvôli lepšej stimulácií vagíny.

Rôzne techniky, cviky (naťahováky, závažia...) na zväčšenie svojej mužnosti používali muži už od nepamäti a tak sú zozbierané dáta čo funguje a čo nie.  Účinný, cvičebný MANUÁL  Programu Andrimax Man obsahuje sériu lekársky overených cvikov na zväčšenie a vytvarovanie penisu. Cviky sú zostavené jednoducho a účinne, tak aby bol výsledok čo najefektívnejší a najtrvácnejší. Cielenými a účinnými masážami a cvičeniami viete docieliť lepšiu erekciu, intenzívnejší orgazmus, zdravšiu prostatu,  silnejšiu ejakuláciu a predĺženie penisu o 3 až 7 cm

Veľkosť a tvrdosť navyše?

Jedna štúdia ukázala, že orálny sex pred samotným aktom zosilňuje erekciu. A nielen to: po takomto úvode je pohlavný úd zvyčajne väčší a hrubší. Nezabúdajte však, že aj partnerka potrebuje predohru! Preto sú k dispozícií cviky a produkty na zväčšenie penisu.

Erekcia a obriezka?

Obriezka nemá vplyv na potenciu, neznižuje schopnosť erekcie ani sexuálnu dráždivosť, ale naopak, má skôr pozitívny vplyv na sexuálny život. Mnoho žien vidí výhodu v mužskej obriezke z hľadiska estetického i zdravotného, pretože je prevenciou ženských infekcií prenášaných pohlavným stykom.

Oddych relax a kvalitný spánok

Kvalitný spánok, oddych a relax zvyšuje sexuálnu túžbu, aj kvalitu stoporenia. Ak je spánok prerušovaný alebo nedostatočný, naruší sa tým prirodzený cyklus nočných erekcií. Nočné život si vyberá svoju daň, preto manažuj múdro svoju ENERGIU.

Prezervatív ako škodca erekcie

Štúdia (zverejnená v odbornom magazíne Journal of Sexual Medicine) potvrdila, že niektorí muži majú problémy s erekciou aj kvôli kondómom. Dokonca aj rýchla erekcia sa s prezervatívom môže vytratiť. Preto je potrebné, aby si si vyberal kvalitné kondómy s dostatočnou elasticitou s ktorými si dokážeš dokonca zlepšiť erekciu a predĺžiť pohlavný styk.

Kvalitný sex, krásne a romantické milovanie, to všetko závisí hlavne od súhry a dohody a komunikácie partnerov, len tak sa bude vzájomná láska prehlbovať a tvoj partnerský vzťah ťa bude napĺňať.

produkty-pre-muzov_1

produkty-pre-zeny

 

Zdroje: