E1103 - Invertasa

zdrave_ecko

 Vyhovujúce éčko - bez toxicity (kvalitou 1,2)

Charakteristika
Invertasa je enzým vytváraný mikroorganizmy Saccharomyces a Candida. Tento enzým prevádza cukor na jednoduchšie cukry - glukózu a fruktózu. Táto zmes dvoch jednoduchších cukrov je sladší ako cukor všeobecne.

Použitie
Používa sa na výrobu cukroviniek, invertného cukru, rôznych sladkých poliev a náplní. Dodáva im jemnosť a krémovitosť.

Výroba
Získava sa riadenou fermentáciou vyššie uvedených druhov mikroorganizmov.

Nežiaduce účinky
V prípravkoch, ktoré obsahujú podobné enzýmy sa nesmú podľa zákona vyskytovať žiadne patogénne zárodky. Tie totiž spôsobujú infekcie, najmä vyvolané mikroorganizmami Candida. Žiadne nežiaduce účinky Invertasa zatiaľ nie sú známe.

Doplňujúce informácie
V EÚ  je používanie Invertasa v cukrárstve a pekárstve povolené, tak isto ja v USA.


Zdroj:
Databáza: CEFF Certified E-Friendly Food
Éčka v potravinách, V. Klescht, I. Hrnčiříková, L. Mandelová
Jedlo na prvom mieste, Melissa Hartwigová a Dallas Hartwig
Vieš čo ješ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm
Víme, co jíme?, aneb, Průvodce "Éčky" v potravinách, T.Vrbová

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie