E211

Inak, tu je niečo o Benzoane Sodnom E211, čo je zač, kde sa nachádza a prečo ho my máme všade v (p) Otravinách, keďže je vo väčšine štátov zakázaný pre použitie v potravinárskom priemysle...../?/

E211 je konzervačné činidlo, má vlastnosti antibiotika, kvôli tomu zaniknú mikróby a baktérie sa nerozmnožia.

E211 je škodlivé - preto, že inhibuje aktivitu buniek a ich schopnosť odbúravať tuky a škrob. Takže pôsobí nielen na baktérie a mikróby, ale aj na všetky bunky tela. Ale výrobcovia potravín používajú E211 (konzervačné látky) veľmi často.

Nielenže vám umožňuje dlhodobo uchovávať omáčky, konzervované potraviny a cukrovinky, ale tiež zlepšuje chuť pokazených jedál. Preto sa často používa pri výrobe polotovarov. Táto chemikália sa používa v potravinárskom priemysle, farmakológii a v kozmetike.

Používa sa aj na zabránenie tvarovania tabaku v cigaretách a na ochranu hliníkových častí v priemysle. E211 aditívum možno nájsť v šampónoch, zubnej paste a v sprchových gélov, ale predovšetkým v potravinách, zahŕňajúc všetky konzervy, údeniny, omáčky, cukrovinky a sladkosti a malinovky, rpdáva sa aj do detskej výživy a sirupov proti kašľu pre deti!!!

Nachádza sa v produktoch ako syr, klobásy a mäsové výrobky, rybí kaviár, obsahujä ho aj krevety a solené ryby, džemy, želé, skoro všetky nealkoholické nápoje,majonéza, margarín, kečup, omáčky, korenie, horčica, marinovaná alebo solená zelenina, cukrovinky a sladkosti, všetky hotové šaláty, dezerty na mliečnej báze, žuvačky, väčšina čokolád s náplňou, diétne potraviny, ako výrobky na zníženie hmotnosti

-

-

-


Zdroj:
Databáza: CEFF Certified E-Friendly Food
Éčka v potravinách, V. Klescht, I. Hrnčiříková, L. Mandelová
Jedlo na prvom mieste, Melissa Hartwigová a Dallas Hartwig
Vieš čo ješ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm
Víme, co jíme?, aneb, Průvodce "Éčky" v potravinách, T.Vrbová