E211

Inak, tu je niečo o Benzoane Sodnom E211, čo je zač, kde sa nachádza a prečo ho my máme všade v (p) Otravinách, keďže je vo väčšine štátov zakázaný pre použitie v potravinárskom priemysle...../?/

E211 je konzervačné činidlo, má vlastnosti antibiotika, kvôli tomu zaniknú mikróby a baktérie sa nerozmnožia.

E211 je škodlivé - preto, že inhibuje aktivitu buniek a ich schopnosť odbúravať tuky a škrob. Takže pôsobí nielen na baktérie a mikróby, ale aj na všetky bunky tela. Ale výrobcovia potravín používajú E211 (konzervačné látky) veľmi často.

Nielenže vám umožňuje dlhodobo uchovávať omáčky, konzervované potraviny a cukrovinky, ale tiež zlepšuje chuť pokazených jedál. Preto sa často používa pri výrobe polotovarov. Táto chemikália sa používa v potravinárskom priemysle, farmakológii a v kozmetike.

Používa sa aj na zabránenie tvarovania tabaku v cigaretách a na ochranu hliníkových častí v priemysle. E211 aditívum možno nájsť v šampónoch, zubnej paste a v sprchových gélov, ale predovšetkým v potravinách, zahŕňajúc všetky konzervy, údeniny, omáčky, cukrovinky a sladkosti a malinovky, rpdáva sa aj do detskej výživy a sirupov proti kašľu pre deti!!!

Nachádza sa v produktoch ako syr, klobásy a mäsové výrobky, rybí kaviár, obsahujä ho aj krevety a solené ryby, džemy, želé, skoro všetky nealkoholické nápoje,majonéza, margarín, kečup, omáčky, korenie, horčica, marinovaná alebo solená zelenina, cukrovinky a sladkosti, všetky hotové šaláty, dezerty na mliečnej báze, žuvačky, väčšina čokolád s náplňou, diétne potraviny, ako výrobky na zníženie hmotnosti

-

-

-


Zdroj:
Databáza: CEFF Certified E-Friendly Food
Éčka v potravinách, V. Klescht, I. Hrnčiříková, L. Mandelová
Jedlo na prvom mieste, Melissa Hartwigová a Dallas Hartwig
Vieš čo ješ? U. Pollmer, C. Hoicke, H. U. Grimm
Víme, co jíme?, aneb, Průvodce "Éčky" v potravinách, T.Vrbová

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie