Pre milovníkov stredomorskej stravy
Bazalka je jednou z najobľúbenejších byliniek stredomorskej kuchyne, známa svojou veľmi aromatickou, pieporne sladkastou vôňou. Keď sa zmieša s extra panenským olivovým olejom, kešu orechy a píniami vznikne bohatá a intenzívna, chuť výborného bazalkového pesta.

Do čoho môžete pesto použiť?
Jedna z najznámejších talianskych omáčok pochádza z oblasti Ligúria. Bazalka Genovesa je špecifická odroda bazalky, ktorá je charakteristická svojimi veľkými, jasne zelenými a hladkými listami, ktoré majú intenzívnu, sladkú a ľahko korenenú vôňu. Tradične sa pesto používa na ochutenie cestovín spolu s parmezánom alebo k mäsu. Je tiež výborné ako nátierka na jednohubky, bruschetty a toasty alebo na dochutenie paradajkových polievok.

Zloženie: 45% spracovaná bazalka s olejom* (32% bazalka*, extra panenský olivový olej*, morská soľ, antioxidant: kyselina askorbová), extra panenský olivový olej*, kešu orechy*, píniové orechy*, regulátor kyslosti: kyselina mliečna. *produkt ekologického poľnohospodárstva. Môže obsahovať stopy arašidov .Minimálna trvanlivosť (číslo šarže) uvedená na pohári.
Pôvod: Taliansko
Skladovanie: Nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu. Po otvorení uchovávajte v chladničke.
Výživové hodnoty na 100 g
Energetická hodnota
|
2064 kJ / 501 kcal
|
Tuky
|
49 g
|
- z toho nasýtené mastné kyseliny
|
7,2 g
|
Sacharidy
|
6,3 g
|
- z toho cukry
|
1,7 g
|
Vláknina
|
12,3 g
|
Bielkoviny
|
5,6 g
|
Soľ
|
1,8 g
|