BEWIT PRAWTEIN C PLUS

 
Novinka Zväčšiť
 

Zdroje prírodného vitamínu C v prawteíne C PLUS umožňujú pôsobiť na celkovú harmóniu a obranyschopnosť ľudského organizmu. Vitamín C synergicky s ostatnými prvkami prawteinu pomáha navracať telo do jeho prirodzenosti, fyzického a psychického zdravia.

Dostupnosť Posielame do 5 dní
32 €    
Kód tovaru 1329
Značka Bewit
Kategória Prawtein
 

PRAWTEIN® C PLUS je plný vitamínu C z prírody


Šípky, červená repa, divoké čučoriedky, žerucha peruánska či indický egreše amalaki. Tieto úplne odlišné superpotraviny majú jedno spoločné, a to vitamín C. [1] Navyše sú zdrojom mnohých ďalších vitamínov, minerálov a fytonutrientov. [2,3,4]

1661509441-BEWIT-R-PRAWTEIN-R-C-PLUS-1

Kakaové bôby – nenahraditeľný základ všetkých prawteinov

Základnou zložkou prawteinov sú 100% prírodné BIO RAW fermentované nepražené kakaové bôby. Po samotnom sušení na slnku sa tieto kakaové bôby zbavujú šupiek a drvia sa na nibsy. Tie sa následne aj s ostatnými surovinami melú na jednotnú hmotu – výsledný prawtein, a to doteraz tým najšetrnejším spôsobom.

bewit-prawtein-acai-berry-plus-superpotravina-bewit-prawtein-acai-berry-plus-thumbnail-1617873731-mleti

Samotné nepražené kakaové bôby sú významným zdrojom nielen širokého spektra vitamínov, minerálov a cenných fytonutrientov, ale tiež akostného kakaového masla, rastlinných proteínov a účinných antioxidantov. Okrem toho sú takto kvalitné kakaové bôby najlepším prírodným zdrojom veľkého množstva ľahko stráviteľného horčíka a potrebnej organickej síry.

Výťažky z púčikov rastlín

Výťažky z púčikov, ktoré sú súčasťou BIO RAW GEMMA COMPLEXU, obohacujú zloženie prawteinu o látky podieľajúce sa na ochrane a výstavbe nových rastlinných sústav.

11 dôvodov, prečo si vybrať PRAWTEIN C PLUS

  • Zloženie navrhnuté v súlade s planetárnymi frekvenciami.
  • 100% nadchne všetkých vegetariánov a vegánov.
  • Je výhradne z prírodných surovín tej najvyššej kvality.
  • Nenájdete v ňom žiadne syntetická farbivá, plnidlá, stabilizátory,…
  • Väčšina surovín je v BIO RAW certifikovanej kvalite a mnohé tiež pochádzajú z divokej prírody.
  • Bylinky a púčiky sú ručne zbierané na úpätí Beskýd a sušené na slnku.
  • Obsahuje esenciálne oleje v terapeutickej kvalite CTEO®.
  • Teplota procesov neprekračuje 42 °C, čo je doteraz najšetrnejší spôsob spracovania.
  • Vyrába sa v malom, v našom výrobnom závode v Ostrave.
  • Pestovanie, výroba, testovanie aj kontrola zahrňuje vysoký podiel ručnej práce.
  • Každý prawtein je vyrábaný s láskou a láskavou starostlivosťou všetkých zúčastnených.

 

Prawtein je stále živý

Šetrné zaobchádzanie, 100% prírodné suroviny a nízke teploty spracovania. To je kombinácia, pri ktorej si prawtein zachováva maximálne množstvo vitálnych enzýmov = je stále živý.

Dôkazom tejto živosti môžu byť i mierne enzymatické zmeny textúry a vône. A to aj napriek tomu, že zloženie prawteinov je úplne nemenné… Aj vo voľnej prírode sú tieto zmeny úplne prirodzené a žiadané.

Každý prawtein je úplne bezpečný. Pomáhajú mu v tom prirodzene obsiahnuté antioxidanty, vysoký podiel kvalitných tukov a esenciálne látky s konzervačnou aktivitou.

Bez temperácie a s patinou na povrchu

Aby sme dodržali zásady RAW výrobku, vynecháva sa počas výroby takzvaná temperácia. Tá zvyčajne prebieha pri teplotách okolo 47 °C a viac. Kakaové maslo potom prirodzene vytvára pomerne stabilné ostrohranné kryštáliky a čiastočne uvoľnený tuk môže vystupovať na povrch výrobku = vzniká patina.

Každý prawtein obsahuje rôzne ingrediencie, ktoré môžu takto vzniknutú patinu sfarbovať do rôznych odtieňov. Tie však vôbec nie sú na závadu.

  • Béžové odtiene – superpotraviny, ako napr. maca peruánska, karob,…
  • Zelené odtiene – bylinky (gynostema päťlistá, žihľava dvojdomá,…), alebo morské riasy (chaluha pílovitá, atlantik spirulina,…).
  • A ďalšie farebné odtiene, ktoré sa líšia v závislosti na jednotlivých typoch prawteinov.

 

bewit-prawtein-acai-berry-plus-superpotravina-bewit-prawtein-acai-berry-plus-thumbnail-1617873732-vyroba

Úplne unikátna výroba prawteinov

Výrobky BEWIT® PRAWTEIN® spĺňajú všetky RAW zásady – s tou najšetrnejšou technológiou súčasnosti regulujeme teplotu výrobného procesu tak, aby nepresiahla 42 °C. Tým zabraňujeme stratám cenných, tepelne labilných látok a prirodzene obsiahnutých enzýmov = zbytočne neznehodnocujeme výsledný produkt.

Samotné zloženie prawteinov sme navrhli tak, aby nebola potrebná ani štipka stabilizátorov, farbív, plnidiel a iných syntetických látok. Pri vývoji a výrobe sme vychádzali ako z najmodernejších poznatkov vedy, aktuálnych vedeckých štúdií a postupov, tak zo skúseností našich predkov. Tiež sme dodržali zásady SPAGÝRIE – dokonalých postupov spracovania rastlín, ktoré sú bežne neuskutočniteľné.

Neodmysliteľnou súčasťou sú tiež úplne jedinečné prvky LIGHT ESSENCE a GOLD ESSENCE, pri ktorých výrobe používame 24k zlato. Presné postupy výroby sú však výrobným tajomstvom spoločnosti BEWIT®.

Dávkovanie

3 x denne jedna až dve malé (espresso) lyžičky. Hrdlo fľaštičky bolo zvolené tak, aby ním väčšia, než espresso lyžička, neprešla.

100 ml Prawteinu zodpovedá približne 110 g, v závislosti na receptúre sa toto množstvo môže málinko líšiť.

BEWIT® PRAWTEIN® C PLUS obsahuje:

  • BIO RAW Theobroma Cacao / Kakaové boby
  • BIO RAW OMEGA COMPLEX (Fucus Serratus / Chaluha pilovitá, Fucus Vesiculosus / Chaluha bublinatá, Ascophyllum Nodosum / Chaluha, Pelvetia Canaliculata / Chaluha, Laminaria Japonica / Mořská chaluha Kombu, Himanthalia Elongata / Mořská chaluha, Ulva Spiralis / Atlantik Spirulina, Saccharina Latissima / Čepelatka cukrová, Alaria Esculenta / Čepelatka jedlá, Carrageenan / Karagenan, Palmaria Palmata / Chaluha, BIO Helianthus Annuus Seed Oil / Slunečnicový olej)
  • BIO Jaggery / Sušená třtinová šťáva
  • BIO RAW Rosa Canina Fruit / Růže šípková plod
  • RAW Emblica Officinalis / Emblika lékařská (Indický angréšt, Amalaki)
  • RAW Beta Vulgaris var. Vulgaris / Řepa červená
  • BIO RAW Ceratonia Siliqua / Rohovník obecný (Karob)
  • BIO RAW Helianthus Annuus Seed / Slunečnicové semínko
  • BIO RAW Vitis Vinifera / Rozinky Sultana
  • BIO RAW Lepidium Meyenii / Řeřicha peruánská (Maca)
  • BIO RAW Moringa Oleifera / Moringa olejodárná
  • RAW Pinus Halepensis / Borovice halepská
  • BIO RAW Urtica Dioica / Kopřiva dvoudomá
  • BIO Sambucus Nigra Fruit / Bez černý plod
  • BIO Vaccinium Myrtillus / Brusnice borůvka (Divoké borůvky)
  • BIO RAW GEMMA COMPLEX (Castanea Sativa Mill. Bud Extract / Extrakt z pupene kaštanovníku setého, Fagus Sylvatica Bud Extract / Extrakt z pupene buku lesního, Prunus Avium Bud Extract / Extrakt z pupene třešně obecné, Prunus Cerasus L. Bud Extract / Extrakt z pupene višně obecné, Juglans Regia L. Bud Extract / Extrakt z pupene ořechu vlašského, Malus Domestica Bud Extract / Extrakt z pupene jabloně domácí, Tilia Cordata Bud Extract / Extrakt z pupene lípy srdčité, BIO Helianthus Annuus Seed Oil / Slunečnicový olej, BIO Lavandula Angustifolia Essential Oil / Levandule esenciální olej)
  • BIO RAW Syzygium Aromaticum / Hřebíček
  • Euterpe Oleracea / Euterpe brazilská (Acai berry)
  • RAW Nigella Sativa Essential Oil / Černý kmín esenciální olej
  • BIO RAW Citrus Sinensis Peel Essential Oil / Červený pomeranč esenciální olej
  • RAW Helichrysum Italicum / Smil italský
  • BIO Lavandula Angustifolia Essential Oil (BIO GOLD ESSENCE)
  • BIO Lavandula Angustifolia Essential Oil (BIO LIGHT ESSENCE)

 

Zdroje

[1] ŁOŃSKA-RYŚ, Ewa Jab, Marta ZALEWSKA-KORONA a Janusz KALBARCZYK. ANTIOXIDANT CAPACITY, ASCORBIC ACID AND PHENOLICS CONTENT INWILD EDIBLE FRUITS. Journal of Fruit and Ornamental Plant Research. 2009, 17(2), 115–120.

[2] FARIA, ANA, JOANA OLIVEIRA, PATRIÄCIA NEVES, PAULA GAMEIRO a CELESTINO SANTOS-BUELGA. Antioxidant Properties of Prepared Blueberry (Vaccinium myrtillus) Extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2005, (53), 6896–6902.

[3] WANGA, Sunan a Fan ZHUB. Chemical composition and health effects of maca (Lepidium meyenii). Food Chemistry. 2019, (288), 422–443.

[4] SCARTEZZINI, P., F. ANTOGNONI a M.A. RAGGI. Vitamin C content and antioxidant activity of the fruit and of the Ayurvedic preparation of Emblica officinalis Gaertn. Journal of Ethnopharmacology. 2006, (104), 113–118.

 
 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.