BEWIT Višňový olej BIO
Popis
100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.
Višňový olej BIO
Tento BIO certifikovaný, za studena lisovaný višňový olej si pre jeho lahodnú chuť a nádhernú vôňu skrátka zamilujete. Rastlinné zmrzliny, RAW dezerty a ďalšie sladké pokrmy príjemne zjemní a dodá im originálny nádych. Stačí naozaj iba lyžička.
História
Višne naprieč storočiami
Nádherne kvitnúce višne prerastali krajinu pozdĺž Kaspického a Čierneho mora už v období 300 rokov pred naším letopočtom. Ich šťavnaté plody si postupne získali antických Grékov, Peržanov a Indov. Prispeli aj Rimania, vďaka ktorým sa višne rozšírili do ďalších kútov sveta. [1]
Mimoriadny olej nádhernej vône
Mimoriadne zloženie a nádherná vôňa, pre tieto a ďalšie jedinečné vlastnosti má višňový olej využitie nielen v potravinárstve, ale aj v kozmetike, kde je pridávaný do hydratačných krémov a viaczložkových olejových sér. [2,3]
Pôvod a pestovanie
Získavaný šetrne, lisovaný za studena
Zlatistý višňový olej je z višňových jadier získavaný šetrným spôsobom, lisovaním za studena. Vďaka tomu si zachová svoju prirodzenú farbu, vôňu a maximálne množstvo vitamínov, minerálov a biologicky aktívnych látok.
Zloženie a vlastnosti
Omega-6 mastná kyselina linolová
Výživové a ďalšie cenné vlastnosti višňového oleja sú dané najmä prítomnosťou esenciálnej omega-6 mastnej kyseliny linolovej, ktorá tvorí až cez 50 % z celkového zastúpenia mastných kyselín.
Použitie
Do rastlinných zmrzlín, RAW dezertov, sladkých pokrmov
Pre svoju prirodzene lahodnú chuť a originálny nádych je višňový olej ideálnou prísadou do rastlinných zmrzlín, RAW dezertov a ďalších sladkých pokrmov. Jeho prídavkom je možné docieliť aj ich požadovanú jemnosť. Stačí naozaj iba lyžička.
Krajina pôvodu
Timor-Leste
Na záver
-
100% prírodný
-
Bez farbív a konzervantov
-
Vhodný pre vegánov a vegetariánov
Zdroje
[1] KIM, D.O., H.J. HEO a Y.J. KIM. Sweet and sour cherry phenolics and their protective effects on neuronal cells. J Agric Food Chem. 2005, 53(26), 9921–9927.
[2] Viorica-Mirela, P.; Misca, C.; et al. Characterization of sour cherries (Prunus cerasus) kernel oil cultivars from Banat. Journal of Agroalimentary Processes and Technologies 2011, 17 (4), 398–401.
[3] Kazempour-Samak, M.; et al. Sour Cherry (Cerasus vulgaris Miller) Kernel Oil as the Novel Functional Edible Oil: Sensory Evaluation and Antioxidant and Physicochemical Properties. J. Food Qual. 2021, 1–9.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.