BEWIT Slnečnicový olej deodorizovaný BIO 1000ml

 
Novinka Zväčšiť
 

Helianthus Annuus Seed Oil

BIO slnečnicový olej bez charakteristickej vône. Pre svoju vysokú stabilitu ho využijete v studenej aj teplej kuchyni, a to ako pri sladkých, tak aj slaných jedlách. Vďaka deodorizácii má olej neutrálnu vôňu = je bez zápachu.

 

Dostupnosť Posielame do 5 dní
8 €    
Kód tovaru 1643
Značka Bewit
Kategória na konzumáciu
 

100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.

História
Z Ameriky do južnej Európy a ďalej do celého sveta

Slnečnica je celosvetovo známa poľnohospodárska plodina, ktorá sa pestuje najmä pre jej olejnaté semená. Z dochovaných písomností vyplýva, že sa slnečnice pestovali už pred 5000 rokmi domorodými Američanmi. Na začiatku 16. storočia sa vďaka španielskemu prieskumníkovi Monardesemu semená týchto rastlín dostali do južnej Európy. A odtiaľ následne do celého sveta.

Olej získavaný zo semien tejto rastliny sa už mnoho rokov teší veľkej obľube. Svoje široké využitie si vyslúžil najmä pre svoju jemnú chuť a vysokú stabilitu. Na hodnote mu nesporne pridávajú tiež prirodzene prítomné fytonutrienty a esenciálne mastné kyseliny. Vďaka všetkým svojim benefitom sa slnečnica radí do skupiny najdôležitejších pestovaných olejnín na svete.

C76176C4-5485-4546-ADD3-809A08D42D6A-review_large

Pôvod a pestovanie
Slnečnicu pre svoju veľkosť a farbu rozhodne neprehliadnete

Slnečnica obyčajná je rastlinou, ktorú pre jej robustný vzrast a žiarivo žlté okvetné lístky rozhodne neprehliadnete. Väčšinu času jej kvety mieria hore a otáčajú sa za slnkom. Neskôr, v štádiu svojej plnej zrelosti, hlavy kvetov oťažia a sklonia sa k zemi. Takto zrelé, v stredoch kvetov sústredené slnečnicové semená sa zbavujú šupiek a lisujú sa na výsledný slnečnicový olej.

Zloženie a vlastnosti
Žltá farba a charakteristicky jemná chuť. ALE BEZ VÔNE

Jednodruhový, BIO certifikovaný slnečnicový olej má svetlo až tmavo žltú farbu a charakteristickú jemnú chuť.

Slnečnicový olej sa získava šetrným lisovaním za studena a následne sa podrobuje tzv. dezodorizácii. Vďaka tomu má neutrálnu vôňu = olej je bez zápachu. Zmienené procesy prebiehajú opäť šetrným spôsobom, ktoré vo výslednom oleji zachovávajú maximálne množstvo vitamínov, minerálov a telu prospešných látok. Významný je tiež vysoký obsah známeho antioxidantu – v tuku rozpustného vitamínu E.

Ve slnečnicovom oleji nájdete prevažne nenasýtené mastné kyseliny, ktoré tvoria až 93 % celkového zloženia.

Použitie
Slnečnicový olej je základnou potravinou vašej domácnosti

Slnečnicový olej môžete pre jeho vysokú stabilitu používať nielen v studenej, ale tiež v teplej kuchyni. Je vhodný na varenie, pečenie aj na vyprážanie. Pro svoju jemnú chuť a neutrálnu vôňu sa hodí ako do slaných, tak aj sladkých jedál.

Na záver

  • 100% prírodný
  • Bez farbív a konzervantov
  • Vhodný pre vegánov a vegetariánov

 

KRAJINA PÔVODU


China

Zdroje


PARK, Brian a John M. BURKE. Phylogeography and the Evolutionary History of Sunflower (Helianthus annuus L.): Wild Diversity and the Dynamics of Domestication. Genes. 2020, 11(1), 266.

A. WHITE, DANIEL, IAN D. FISK, SAKUNKHUN MAKKHUN a DAVID A. GRAY. In Vitro Assessment of the Bioaccessibility of Tocopherol and Fatty Acids from Sunflower Seed Oil Bodies. Journal of Agricultural and Food Chemistry. 2009, 57(13), 5720–5726.

MUHAMMAD ANJUM, Faqir, Muhammad NADEEM, Muhammad ISSA KHAN a Shahzad HUSSAIN. Nutritional and therapeutic potential of sunflower seeds: a review. British Food Journal. 2012, 114(4), 544–552.

BOCKISCH, Michael. Fats and Oils Handbook [online]. 1. AOCS, 1998 [cit. 2020–12–07]. Dostupné z: https://app.knovel.com/…ce-sunflower

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.