BEWIT MANDĽOVÝ OLEJ

 
Novinka Zväčšiť
 
  • 1 z 4

Prunus Amygdalus Dulcis Oil

Tento všestranný pomocník zamatovo jemnej konzistencie je výborný do rastlinných nátierok, dipov, šalátových zálievok a mnohých ďalších pokrmov. Svoje využitie má aj v teplej kuchyni.

 

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
11 € 15 € 18 € 8 € od 8 €    
Značka Bewit
Kategória na konzumáciu
 

100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.

SAMETOVO JEMNÝ MANDĽOVÝ OLEJ


Všestranný pomocník zamatovo jemnej konzistencie, tým je mandľový olej. Výborný je do rastlinných nátierok, dipov, šalátových zálievok a mnohých ďalších pokrmov. Pre jeho neutrálnu chuť i vôňu a dobrú tepelnú stabilitu ho môžete využiť aj pri pečení a varení.

História
Už v starých školách tradičnej medicíny


Blahodarné účinky mandľového oleja boli vyučované už v starých čínskych, ajurvédskych a gréckoperských školách medicíny. Už vtedy sa odporúčalo ako jeho vnútorné, tak vonkajšie použitie. [1, 2]

image-67146241-review_large

Proces spracovania
Olej zo sladkých mandlí


Mandloň obyčajná (Prunus amygdalus var. dulcius) je stredne-veľkým stromom pôvodom z Číny. Toľko cenený olej je získavaný z jeho jadier, sladkých mandlí.

Zloženie a vlastnosti
Kyselina olejová, linolová a ďalšie prirodzene obsiahnuté látky


Z pohľadu zloženia mastných kyselín je mandľový olej výborným zdrojom kyseliny olejovej, ktorá je v oleji zastúpená až z 80 % a podieľa sa na jeho dobrej tepelnej stabilite. Spolu s esenciálnou omega-6 mastnou kyselinou linolovou, vitamínmi, minerálmi a rastlinnými fytosterolmi je mandľový olej vysoko výživným a prekvapivo všestranným pomocníkom.

Vyzdvihovaný je aj jeho mimoriadne vysoký obsah vitamínov E a K.

Použitie
Do rastlinných nátierok, dipov, šalátových zálievok…


Náš mandľový olej disponuje zamatovo jemnou konzistenciou a neutrálnou chuťou aj vôňou. Pridať ho môžete do rastlinných nátierok, dipov, šalátových zálievok a mnohých ďalších slaných i sladkých pokrmov.

Pri vysokých teplotách sa neprepaľuje, môžete ho preto využiť aj pri pečení a varení.

mandle

Krajina pôvodu


India

Zdroje


[1] Čolić, S.; Zec, G.; Natić, M.; et al. Almond (Prunus dulcis) oil. Fruit Oils: Chemistry and Functionality 2019, 149-180.

[2] Singh, D. Almond (Prunus amygdalus Batsch.): A Latest Review on Pharmacology and Medicinal uses. Research J. Pharm. and Tech. 2022, 15 (7), 3301-3310.

 


Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.