BEWIT Konopný olej BIO

 
Novinka Zväčšiť
 
  • 1 z 3

Cannabis Sativa Seed Oil

Týmto všestranným pomocníkom, BIO certifikovaným konopným olejom, obohatíte svoju studenú kuchyňu o výraznú bylinnú chuť a vôňu. Okrem všetkých výnimočných vlastností získate aj jeden z najlepších zdrojov polynenasýtených mastných kyselín.

 

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
7 € 9 € 12 € od 7 €    
Značka Bewit
Kategória na konzumáciu
 

100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.

História
Všetko sa začalo v ďalekej Číne

Objaviteľmi tejto sýto zelenej rastliny sú bezpochyby Číňania. Vtedajší cisár Chen Nung zaznamenal informáciu o neuveriteľnom pôsobení konope do prvého čínskeho liekopisu, čím strhol lavínu obrovského záujmu nielen vtedajších čínskych lekárov. A ako to už tak býva, na základe migrácie kočovných národov a overených skúseností sa povedomie o tejto posvätnej rastline rozptýlilo do celého sveta.

Rastlina sa stala obľúbenou aj pre svoj rýchly rast a bezozbytkové využitie. Chutné a vysoko výživné konopné semená sa pridávali do všelijakých pokrmov. S príchodom prvých lisov sa semená lisovali na cenný a všestranne používaný olej. Sýto zelené listy slúžili na prípravu hojivých bylinných mastí a obkladov. Zo zvyšných častí sa vyrábalo konopné vlákno – vysoko odolný materiál na výrobu lán a sietí.

Záujem o konopný olej sa neustále zvyšuje, a to nielen u nadšených spotrebiteľov, ale aj u výrobcov doplnkov stravy na čisto prírodnej báze.

1607961530-Hemp-oil-1000-ml

Pestovanie a pôvod
Konope je rastlina s nízkym dopadom na životné prostredie

Rastlina konope je preslávená najmä pre svoj veľmi rýchly rast a pomerne veľkú odolnosť, pre ktorú nie sú potrebné žiadne pesticídy a herbicídy. To z nej robí plodinu s nízkym dopadom na životné prostredie. Už po 120 dňoch od zasadenia sa konope zberá a oválne semienka sa následne šetrne lisujú na výsledný konopný olej.

Náš konopný olej z Rumunska je BIO certifikovaný.

Zloženie a vlastnosti
Jeden z najlepších zdrojov polynenasýtených mastných kyselín

Konopný olej je typický svojou výraznou bylinnou chuťou a vôňou. Jeho farba je svetlo až tmavo zelená, a to vďaka chlorofylu, ktorý počas lisovania semienok prechádza do výsledného oleja.

Konopný olej je tiež významným zdrojom v tuku rozpustných vitamínov, minerálov, prírodných farbív a ďalších fytolátok, ktoré sú zodpovedné za jeho výnimočné vlastnosti.

Ďalej sa konopný olej radí do skupiny rastlinných olejov s ideálnym pomerom esenciálnych a polynenasýtených mastných kyselín (pomer zodpovedá tradičnej japonskej a stredomorskej strave). Obsah polynenasýtených mastných kyselín tvorí dokonca až 80%, čo z konopného oleja robí jeden najlepších zdrojov polynenasýtených mastných kyselín vôbec.

Použitie
Bylinná chuť a vôňa do studenej kuchyne

Za studena lisovaný konopný olej sa vyznačuje výraznou bylinnou chuťou a vôňou. Svoje využitie má predovšetkým v studenej kuchyni, pretože jeho telu prospešné látky sú citlivé na vyššie teploty. Výborný je v kombinácii s čerstvou zeleninou. Dochutiť ním môže aj rôzne nátierky a vychladnuté pokrmy, ktorým dodáva sviežu farbu a zvýrazňuje obsiahnuté chute.

1607962512-vrsek-od-oleje

Zdroje


S. BORHADE, Shobha, 2013. Chemické zloženie a charakte rizácia hempu (Cannabis sativa) Seed oil and essential fatty acids by HPLC Method. Scholars Research Library [online]. 5(1), 5 – 8 [cit. 2020 – 11 – 11]. Dostupné z: www.scholarsresearchlibrary.com

FARINON, B. et al., 2012. Seed of Industrial Hemp (Sativa L. Cannabis): Nutričné kvality a potenciálne funkcie pre ľudské zdravie a výživu. Nutrients. (12), 1935-1994.

BONINIA, Sara Anna et al., 2018. Cannabis sativa: Comprehensive ethnopharmacological review of farmaceutický závod s long history. Journal of Ethnopharmacology. 5(227), 300-315.

LEONARD, William et al., 2020. Hempseed in food industry: Nutritional value, health benefits, and industrial applications. COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY. 19(1), 282-308.

CROCQ, Marc-Antoine, 2020. História z cannabisu a endocannabinoidového systému. Dialogues Clin Neuroscience. 22(3), 223-228.

 


Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní používatelia môžu pridávať hodnotenie. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.