BEWIT Frakcionovaný kokosový olej / MCT

 
Novinka Zväčšiť
 

Caprylic/Capric Triglycerides

Tento prémiovým frakcionovaný kokosový olej zaujme nielen svojim prirodzeným zložením, ale aj nápaditou, tekutou konzistenciou. Je lahodný a rozplýva sa na jazyku.

 

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
21 € 29 € 37 € 13 € od 13 €    
Značka Bewit
Kategória na konzumáciu
 

100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.

Frakcionovaný kokosový olej / MCT


Tento prémiový frakcionovaný kokosový olej zaujme nielen svojim prirodzeným zložením, ale aj nápaditou, tekutou konzistenciou. Obľúbené ovocné šaláty, smoothie i proteínové nápoje premenia na výživnú desiatu, ktorá vskutku nakopne. Navyše je lahodný a rozplýva sa na jazyku.

IMG-20230628-194319-review_large

História
Strom hojnosti, strom nebies


Kokosové palmy zďaleka nie sú len exotickým skvostom katalógových pláží. Už za čias existencie starých ázijských kultúr boli tieto Stromy hojnosti, stromy nebies zasvätené vtedajšiemu božstvu. A kokosové orechy, tie slúžili k náboženským rituálom. [1]

Už pred 4 000 rokmi


Je to až neuveriteľné, ale kokosový olej bol lisovaný už pred 4000 rokmi. Už vtedy bol používaný ako vnútorne, tak zvonka ako účinný prostriedok na vysušenú pokožku a na vlasovú terapiu. V tropických, slnkom zaliatych oblastiach bol absolútnou nutnosťou. [2]

Funkčná potravina výnimočných vlastností


Pre svoje výnimočné vlastnosti už desiatky rokov zaujíma kokosový olej jedno z popredných miest na trhu s funkčnými potravinami. [1,2]

Pôvod a pestovanie
Olejnatá dužina


Kokosovník orechoplodý je notoricky známou, ľúbivou palmou lemujúcou brehy tropických riek a morí. Výsledný kokosový olej je získavaný z dužiny ich zrelých plodov, kokosových orechov.

Frakcionovaný


Frakcionácia je jednoduchý proces zahŕňajúci podchladenie kokosového oleja a oddelenie týmto spôsobom vzniknutých pevných podielov. Svoju tekutú konzistenciu si frakcionovaný kokosový olej zachováva aj pri chladiarenských teplotách. [3]

Zloženie a vlastnosti
Kyselina kaprylová, kyselina kaprinová


Triumfom frakcionovaného kokosového oleja sú obsiahnuté mastné kyseliny so stredne dlhým reťazcom, odtiaľ jeho druhý názov MCT (Medium Chain Triglycerides). Jedinečné nutričné vlastnosti oleju udávajú najmä kyseliny kaprylová (C8) a kaprinová (C10), ktoré sú v oleji obsiahnuté v najvyššom množstve.

1646243049-46465165

Prirodzene priezračný, príjemne jemný


Vzhľadom na svoje unikátne zloženie a spôsob spracovania je MCT, frakcionovaný kokosový olej prirodzene priezračný. Navyše vyniká prekvapivou, príjemne jemnou chuťou.

Plný dostupnej energie


Veľkou prednosťou MCT, frakcionovaného kokosového oleja je jeho ľahká vstrebateľnosť a stráviteľnosť, ktorá je daná vysokým obsahom mastných kyselín so stredne dlhým reťazcom. Predstavuje tak úplne výnimočný zdroj ľahko dostupnej energie. [4]

Použitie
Do ovocných šalátov, smoothie i proteínových nápojov


Pre svoju prirodzene lahodnú chuť a rozplývavú konzistenciu je frakcionovaný kokosový olej vhodnou prísadou do raňajkových kaší, ovocných šalátov, smoothie i proteínových nápojov. Môžete ho pridať skrátka všade, kde je jeho jemná chuť žiaduca.

Na záver

  • 100% prírodný
  • Bez farbív a konzervantov
  • Vhodný pre vegánov a vegetariánov

 

IMG-20231109-162201-review_large

KRAJINY PÔVODU


India

Zdroje


[1] SHANKAR, PADMINI, SUMAN AHUJA a ALEXANDRA TRACCHIO. Coconut oil: a review. ResearchGate. 2014, 62-64.

[2] MARINA, A. M., Y. B. CHE MAN, S. A. H. NAZIMAH a I. AMIN. Chemical Properties of Virgin Coconut Oil. Journal of american oil chemické spoločnosti. 2009, (86), 301-307.

[3] MARIKKAR, J.M.N., D. SARAF a M.H. DZULKIFLY. International Journal of Food Properties. 2013, (16), 1284-1292.

[4] Décombaz, J.; Arnaud, M.; Milón, H.; et al. Energy metabolizmus medium-chain triglycerides verzus carbohydrates during exercise. Eur. J. Appl. Physiol. Occup. Physiol. 1983, (52), 9-14.

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.