BEWIT ARAŠIDOVÝ OLEJ 250ml

 
Novinka Zväčšiť
 

Lahodná chuť a nápadité podtóny búrskych orieškov. Pre tie a ďalšie vlastnosti vás tento arašidový olej skrátka dostane.

 

 

Dostupnosť Posielame do 5 dní
8 €    
Kód tovaru 1646
Značka Bewit
Kategória na konzumáciu
 

100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.

ARAŠIDOVÝ OLEJ


Lahodná chuť a nápadité podtóny búrskych orieškov. Pre tie a ďalšie vlastnosti vás tento arašidový olej skrátka dostane. Zatiaľ čo šalátovým dipom, domácim dresingom a majonézam dodá ten pravý šmrnc. Ázijské špeciality, tie dovedie k dokonalosti. Navyše je stabilný a môžete ho využiť aj v teplej kuchyni.

História
Poklad Inkov


Podzemnica olejná, nenápadná strukovina pestovaná už jednou z najstarších civilizácií, juhoamerickými Inkami. Jej plody, búrske oriešky, im boli nielen výživnou desiatou, ale tiež čistým darom prírody, ktorý prostredníctvom svojich rituálov obetovali slnečnému božstvu. [1]

1636018919-025-groundnut-oil

Tajomstvo ázijskej kuchyne


Charakteristická chuť arašidového oleja je už tisíce rokov jednou zo základných chutí ázijskej kuchyne. Pokiaľ si doma radi pripravujete ázijské špeciality a máte pocit, že im stále niečo chýba. S veľkou pravdepodobnosťou to bude práve arašidový olej. [1, 2]

Proces spracovania
Lisovaný šetrne, lisovaný za studena


Arašidový olej je získavaný z jadier podzemnice olejnej tým najšetrnejším spôsobom, lisovaním za studena. Maximálne množstvo vitamínov, minerálov a ďalších prospešných látok je týmto spôsobom zachovaný.

Zloženie a vlastnosti
Nenasýtené mastné kyseliny aj vitamín E


Zloženie arašidového oleja je tvorené predovšetkým mono a polynenasýtenými a mastnými kyselinami a to v ich unikátnom pomere. Prítomný je tiež v tuku rozpustný vitamín E, ktorý okrem iného zabraňuje jeho nadmernej oxidácii. [3]

Stabilný olej aj pre teplú kuchyňu


Ako jeden z mála rastlinných olejov má arašidový olej pomerne dobrú tepelnú stabilitu. Využívaný tak môže byť aj v teplej kuchyni.

Alergici, majte sa na pozore


Ak trpíte zvýšenou citlivosťou alebo alergiou na arašidy a arašidové produkty, potom sa arašidového oleja určite vyvarujte.

Použitie
Do dipov, dresingov, majonéz i ázijských špecialít


Za studena lisovaný arašidový olej je typický svojou lahodnou chuťou s nápaditými podtónmi búrskych orieškov. Zatiaľ čo šalátovým dipom, domácim dresingom a majonézam dodá ten pravý šmrnc. Ázijské špeciality, tie dovedie k dokonalosti. Navyše je stabilný a môžete ho využiť aj v teplej kuchyni.

2294-2_nesolene-arasidy-lupane

KRAJINA PÔVODU


India

Zdroje


[1] O.Hammons, R.; Herman, D. Chapter 1 – Origin and Early History of the Peanut. Peanuts 2016, 1–26.

[2] Ondulla, T. T. Nutritional chemistry of the peanut (Arachis hypogaea). Critical Reviews in Food Science and Nutrition 2018, 58 (17).

[3] S. Arya, S.; R. Salve, A.; et al. Peanuts as functional food: a review. J. Food Sci. Technol 2016, 53 (1), 31–41.

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.