BEWIT Kakaový prášek BIO

 
Novinka Zväčšiť
 

Náš kakaový prášok je nealkalizovaný a BIO certifikovaný. Vhodný na prípravu sladkých pokrmov, dezertov, domácich čokolád a horúcich nápojov.

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
14 € 9 € od 9 €    
Značka Bewit
Kategória Kakaové výrobky
 

100% pure and natural


Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.

Kakaový prášok BIO


Náš kakaový prášok je nealkalizovaný a BIO certifikovaný. Zatiaľ čo sladkým pokrmom a dezertom dodá plne kakaovú chuť, podomácky vyrábané čokolády dovedie k dokonalosti. Povarením kakaového prášku v mlieku vzniká lahodný nápoj, ktorý zahreje na tele aj na duši.

1701418931-BEWIT-bio-cocoa-powder-250g-surovina-komp

PESTOVANIE A PÔVOD: PERU
Jemne mletý prášok z kakaových bôbov


Kakaovník pravý – vždyzelený tropický strom rastúci pod tieňom kokosových paliem a banánovníkov. Jeho podlhovasté, mnohokrát pestrofarebné plody v sebe ukrývajú kakaové bôby, z ktorých je získavaný výsledný kakaový prášok. [1]

ZLOŽENIE A VLASTNOSTI
Fytonutrienty nabitá superpotravina


Vitamíny, minerály, polyfenoly a ďalšie obsiahnuté látky udávajú kakaovému prášku nielen jeho farbu a chuť, stoja tiež za jeho pôsobením. Spolu s vysokým obsahom vlákniny a rastlinných bielkovín je kakaový prášok doslova fytonutrienty nabitou superpotravinou. [1]

Prírodný nakopávač


Pre prirodzený obsah teobromínu položia kakaový prášok aj ako výborná, úplne prírodná vzpruha. [2,3]

HISTÓRIA
Pokrm bohov


Pokrm bohov, takto je nazerané práve na kakaové bôby. Ich blahodarných účinkov si boli vedomí už Májovia a Aztékovia, ktorí nimi obohacovali svoje pokrmy. A obzvlášť obľúbený pre nich bol horúci nápoj "chocolat", ktorý popíjali pri slávnostných chvíľach a rituáloch. [1]

POUŽITIE
Do sladkých pokrmov, dezertov, domácich čokolád a horúcich nápojov


Náš kakaový prášok má svetlo hnedú farbu a plnú kakaovú chuť. Je vhodný na prípravu sladkých pokrmov, dezertov a domácich čokolád. Povarením kakaového prášku v mlieku vzniká lahodný nápoj, ktorý zahreje na tele aj na duši.

UPOZORNENIE


Skladujte na chladnom a suchom mieste pri teplote 18–25 °C.

Kakaový prášok z pražených kakaových bôbov, obsah kakaového masla 10 – 12 %.

1643812913-kakao

ZDROJE


[1] L. DILLINGER, Teresa et al., 2000. Kultúrna história medicíny a rituálne využitie čokolády. The Journal of Nutrition. 130(8), 2057-2072.

[2] ŻYŻELEWICZ, Dorota et al., 2014. Tokohery v cocoa butter obtained z cocoa bean pečené v rôznych tvaroch a pod rôznymi procesmi parametrov. Food Research International. 63©, 390–399.

[3] ORACZ, Joanna, Ewa NEBESNY a Dorota ŻYŻELEWICZ, 2014. Účinok rastúcich podmienok na tuku, tokoherol, a phytosterol obsah a antioxidant kapacít z lipidovej fraccie z kokosových fazuľ rôznych teobrómov cacao. European Journal of Lipid Science and Technology. 116(1), 1002-1014.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.