MASTICHA CHIOS ORIGINAL (120 kapsúl)

100% chioská masticha a živé bakteriálne kultúry (Accharomyces boulardii)

TO NAJLEPŠIE PRE VÁŠ ŽALÚDOK

Jedinečné zloženie účinných látok. Obsahuje najmä fytosteroly, terpény, polyfenoly a mnohé ďalšie látky, ktoré sa využívajú v medicíne a liečiteľstve.

✓ Zdravie žalúdka a tráviaceho systému
✓ Podpora liečby baktérie Helicobakter pylori
✓ Bolesti žalúdka, Gastritída
✓ Problémy s pálením záhy
✓ Žalúdočné vredy
✓ Napomáha pri riešení problémov v ústnej dutine

Dostupnosť Skladom
Kód: 1024
29 €
MASTICHA CHIOS ORIGINAL (120 kapsúl)
masticha
Novinka

Užitočné informácie:

Masticha CHios (mastix, mastiha) je živica získavaná zo stromu mastichovníka (Pistacia lentiscus). Nazýva sa aj „slzy Chiosu“, pretože tá pravá Masticha pochádza z gréckeho ostrova Chios, kde je tradičným spôsobom získavaná, spracovávaná a tvorí významnú časť hospodárskeho života ostrova.
Živica vyteká zo stromu Pistacia lentiscus ako priesvitná lepkavá hmota, ktorá na slnku tuhne a dostáva žltkastú farbu. Jej chuť je typická, živicová, trochu horká, pripomína chuť napríklad cédru. Aby mala Masticha správnu chuť a hlavne liečivé účinky starajú sa obyvatelia ostrova Chios o jej pestovanie tradičnými spôsobmi.
Masticha je známa už od čias antického Grécka, jej spracovanie a pestovanie má históriu vyše 2500 rokov. Prvá zmienka o liečivých účinkov mastichy pochádza od Hippocratesa. Tento uznávaný lekár používal mastichu na liečbu a prevenciu tráviacich problémov, pri prechladnutí a ako osviežovač dychu.
Pestovanie Mastichy:

Pestovanie a spracovanie mastichovej živice na ostrove zabezpečujú lokálni obyvatelia. Proces získavania Mastichy je zložitý a celoročný. Na začiatku roka sa okolie stromov Pistacia lentiscus čistí a vysypáva vápnom a stromy sa „prebúdzajú“ prvým nárezom kôry. Následne sa nárezy vykonávajú každých 4 – 5 dní, kedy majitelia sadov prichádzajú k stromom a narezávajú kôru pistaciovníka stále vyššie a vyššie. Ich znalosti a skúsenosti im nedovoľujú narezať kôru natoľko, aby stromu ublížili, presne vedia, ktorá tepna stromu je silná a bude produkovať najviac živice. Živica následne pomaly vyteká z kôry stromov, na slnku sa vysušuje a padá do špeciálne upravenej pôdy pod stromom. Práve tento proces vytekania pripomína slzenie a odtiaľ pochádza názov „slzy Chiosu“. Kým „slza“ padne na zem, trvá to 15 – 20 dní. Farmári následne zbierajú kúsky mastichy zo zeme a kryštály potom ručne čistia. Očistené kryštály sú na ostrove vykupované Asociáciou pestovateľov chioskej mastichy.
Štúdie:

Ďalšie štúdie zistili, že vysoká spotreba mastichy vedie k zníženiu celkovej hladiny cholesterolu a zabraňuje oxidácii LDL cholesterolu. Olej z mastichy sa používa na prípravu mastí na kožné ochorenia.
V roku 1998 bola publikovaná v časopise New England Journal of Medicine štúdia vykonaná univerzitnou nemocnicou Nottingham v Anglicku, ktorá dospela k záveru, ze chioská Masticha má rozhodne preukázaný účinok proti Helikobakter pylori. Štúdia ukazuje, že dokonca 1 gram mastichy denne po dobu dvoch týždňov môže vyliečiť vredové ochorenie žalúdka. Tento pozitívny účinok je dosiahnutý vďaka skutočnosti, že Masticha ničí baktériu Helikobakter pylori, ktorá je zodpovedná za väčšinu prípadov výskytu vredových ochorení. Helikobakter pylori je až v 75% zodpovedný za vývin vredových ochorení žalúdka a dvanástnika. Chioská masticha pomáha k harmonizácii prostredia v žalúdku, k zmierneniu príznakov a k potlačeniu infekcie helikobakterom.
EMA (European Medicines Agency) v roku 2015 definovala účinky mastichy ako priaznivé pre správne fungovanie tráviaceho traktu. Užívanie mastichy je prospešné ako prevencia žalúdočných ochorení, aj na liečbu niektorých tráviacich ťažkostí, medzi ktoré patria hlavne pálenie záhy, gastritída, nafukovanie.
Zdroj: wikipedia

Zloženie (1 kapsula): Chios Masticha (živica zo stromu Pistacia Lentiscus) 275 mg, Saccharomyces boulardii (živé bakteriálne kultúry) 75 mg.
Odporúčaná dávka: 2 x 2 kapsuly denne

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.