Slnečnicový lecitín tekutý /5kg

Kód: 1025
57,30 €
Posielame do 5 dní

Slnečnicový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy, ktorý je alternatívou sójového lecitínu. Slnečnica ako plodina nie je spájaná s genetickou modifikáciou a nie je alergénom. Výhodou slnečnicového lecitínu je jeho neutrálna chuť a vôňa. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela. Hoci slnečnicový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín).

Detailné informácie

Podrobný popis

 
Slnečnicový lecitín je čisto prírodný, rastlinný doplnok ľudskej výživy, ktorý je alternatívou sójového lecitínu. Slnečnica ako plodina nie je spájaná s genetickou modifikáciou a nie je alergénom. Výhodou slnečnicového lecitínu je jeho neutrálna chuť a vôňa. Lecitín patrí medzi tzv. fosfolipidy, ktoré tvoria hlavnú časť všetkých bunkových membrán, teda obal nervových, svalových a iných buniek ľudského tela. Hoci slnečnicový lecitín obsahuje spektrum prospešných fosfolipidov, jeho hlavnou účinnou látkou je fosfolipid fosfatidylcholín (cholín).
 
Výživové vplyvy užívania cholínu pre organizmus:
 
- Cholín prispieva k správnej látkovej premene homocysteínu. Homocysteín je aminokyselina, ktorú má v krvi každý človek a ktorá vzniká štiepením bielkovín. Jej  vysoká hladina  poškodzuje cievy, v dôsledku čoho vzniká náhla cievna príhoda, ischemická choroba srdca a zvyšuje sa riziko kôrnatenia tepien.

- Cholín prispieva k správnej látkovej premene lipidov, teda pomáha udržiavať cholesterol v rozpustnej forme a zamedzuje jeho ukladaniu v cievach. Je dôležitou súčasťou žlče, nevyhnutnej na trávenie tukov.

- Cholín prispieva k udržaniu normálnej funkcie pečene. Ak v strave nie je dostatok cholínu, dôsledkom môže byť hromadenie veľkého množstva tuku v pečeni, tzv. stukovatenie pečene.
 
Použitie 
Lecitín ako čisto prírodná látka vo forme emulgátoru v potravinách zabraňuje oddeleniu vody od oleja, prispieva k väčšiemu objemu cesta a spomaľuje žltnutie tukov. Lecitín je vhodné použiť pri domácom pečení chleba a koláčov, pri výrobe domácej čokolády, poliev, ďalej ako náhradu žĺtkov a masla.

  • do cesta na chlieb: 1 lyžicu lecitínu  na 1 kg zmesi
  • ako náhrada vajec: 1 lyžica nahradí 2 žĺtky
  • ako potravinový doplnok: odporúča sa 1 čajová lyžička denne

 
Zloženie: Lecitín zo slnečnice. 
 
Všeobecné pokyny a upozornenia
Uskladňujte mimo dosahu malých detí. Nevhodné pre deti do 3 rokov. Skladujte v suchu a po otvorení vždy obal dôkladne uzavrite.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo registrujte.