BEWIT Konopné semienka šúpané BIO

 
Novinka Zväčšiť
 
  • 1 z 2

ORGANIC HEMP SEEDS

Superpotravina napchatá kvalitnými tukmi a ľahko vstrebateľnými bielkovinami s vysokou nutričnou hodnotou.

 

Dostupnosť Zvoľte variant Posielame do 5 dní Posielame do 5 dní
Variant
13 € 24 € od 13 €    
Značka Bewit
Kategória Semienka
 

100% pure and natural
Všetky zložky obsiahnuté v produkte sú 100% čisté a prírodné, nesyntetické.

Konopné semienka šúpané/srdiečka


Superpotravina napchatá kvalitnými tukmi a ľahko vstrebateľnými bielkovinami s vysokou nutričnou hodnotou. Pro svoju prekvapivo jemnú, orieškovú chuť si získajú snáď každého, kto ich ochutná. Navyše príjemne praskajú. Skvelo vyniknú v sladkých aj slaných pokrmoch. Skrátka všade, kde je ich jemná chuť žiadúca.

História
Všetko sa začalo v ďalekej Číne


Objaviteľmi tejto sýto zelenej rastliny sú nesporne Číňania. Vtedajší cisár Chen Nung zaznamenal informáciu o neuveriteľnom pôsobení konope do prvého čínskeho liekopisu, čím strhol lavínu obrovského záujmu nielen vtedajších čínskych lekárov. A ako to už tak býva, na základe migrácie kočovných národov a overených skúseností sa povedomie o tejto posvätnej rastline rozptýlilo do celého sveta. [1]

1636967229-konopna

Chutná a aj napriek tomu výživná


Rastlina sa stala obľúbenou tiež pre svoj rýchly rast a bezzvyškové využitie. Chutné a vysoko výživné konopné semená boli pre vysoký obsah bielkovín a tukov pridávané do rôznych pokrmov. [1,2]

Stále väčší záujem


Záujem o konopné produkty sa neustále zvyšuje, a to nielen u nadšených spotrebiteľov, ale tiež u výrobcov doplnkov stravy na čisto prírodnej báze. [2]

Pestovanie a výroba
Konope je rastlina s nízkym dopadom na životné prostredie


Rastlina konope je preslávená najmä pre svoj veľmi rýchly rast a pomerne veľkú odolnosť, pre ktorú nie sú potrebné žiadne pesticídy a herbicídy. To z nej robí plodinu s nízkym dopadom na životné prostredie. Už po 120 dňoch od zasadenia je možné rastliny konope zberať.

Šetrne šúpané


K odstráneniu obalových vrstiev semienok je využívaný šetrný, mechanický spôsob, ktorý nevyžaduje vysoké teploty. Prirodzený obsah enzýmov a ďalších prirodzene prítomných látok je týmto spôsobom zachovaný.

Prečo práve srdiečka?


Prospešné látky, významné nutričné hodnoty sú u konopných semienok situované vo vnútri, v ich vnútorných častiach. Na základe tejto skutočnosti si šúpané konopné semienka získali svoje označenie „srdiečka“.

Zloženie a vlastnosti
Nabité bielkovinami


Konopné semienka sú superpotravinou doslova nabitou ľahko vstrebateľnými bielkovinami s vysokou nutričnou hodnotou. Ich množstvo dokonca presahuje 30 % z celkového zloženia. Ďalším značným benefitom konopného semienka je prítomnosť všetkých esenciálnych a semiesenciálnych aminokyselín.

1632230835-Vahy-sacek-sablona

Napchaté kvalitnými tukmi


Kvalitné, rastlinné tuky sú v konopných semienkach takisto obsiahnuté, a to skoro z polovice. Navyše sú až z 80 % tvorené potrebnými, polynenasýtenými mastnými kyselinami.

Potrebné vitamíny a minerály


Ďalším z cenných benefitov konopných semienok je prirodzene vysoký obsah potrebných vitamínov a minerálov. Z vitamínov sú to predovšetkým vitamíny E, B3 a B6. Z minerálnych látok draslík, fosfor, horčík, železo, zinok, meď a mangán.

Bez obáv


Jedná sa o semienka odrody technického konope, ktoré neobsahuje psychoaktívne látky, ako je napríklad THC. [3] Práve naopak, vzhľadom k ich vysokej výživovej hodnote by bola škoda sa im vyhýbať. Navyše, predpisy spojené s konopnými produktami sú veľmi prísne, tak buďte bez obáv.

Použitie
Do sladkých aj slaných pokrmov


Pre svoju prekvapivo jemnú, orieškovú chuť konopné semienka skvelo vyniknú v sladkých aj slaných pokrmoch. Raňajkovým kašiam, jogurtom, smoothie dodajú tú pravú iskru. Zeleninovým pokrmom, šalátom a nátierkam nápaditú, chrumkavú bodku. Možnosti sú nekonečné. Nebojte sa experimentovať.

1636967022-10-21-2021-Kuna-Cowork-produkty-317

Krajina pôvodu


Rumunsko

Zdroje


[1] BONINIA, Sara Anna et al., 2018. Cannabis sativa: A comprehensive ethnopharmaco­logical review of a medicinal plant with a long history. Journal of Ethnopharmacology. 5(227), 300–315.

[2] WANG, Xian-Sheng, Chuan-He TANG, Xiao-Quan YANG a Wen-Rui GAO. Characterization, amino acid composition and in vitro digestibility of hemp (Cannabis sativa L.) proteins. Food Chemistry. 2008, (107), 11–18.

[3] LEONARD, William, Pangzhen ZHANG, Danyang YING a Zhongxiang FANG. Hempseed in food industry: Nutritional value, health benefits, andindustrial applications. COMPREHENSIVE REVIEWS IN FOOD SCIENCE AND FOOD SAFETY. 2019, (19), 282–308.

 

 

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.