S cieľom uľahčiť užívateľom používať naše webové stránky využívame cookies. Používaním našich stránok súhlasíte s ukladaním súborov cookie na vašom počítači / zariadení. Nastavenia cookies môžete zmeniť v nastavení vášho prehliadača.

NOVINKY

arr3Zdravie doručenéZdraviedorucene.sk je odkazom pre ľudí, ktorým záleží na ich zdraví, na ich vzťahoch, na okolí,... arr3Koreň Maca pre zvýšenie energie, lepšiu náladu aj búrlivejší sexSpôsobuje vám ranné vstávanie bolestné muky? Cítite ráno čo ráno únavu a nedostatok energie?... arr3Poradňa lekáraNechajte si poradiť odborníkom a navštívte našu odbornú poradňu lekára, kde na vaše otázky a...

Najpredávanejší

naša cena 30,80 €
skladom

» Chlorella - Mladý jačmeň

Chlorella pyrenoidosa

Jedna tableta obsahuje milióny chlorellových buniek, ktoré sa podieľajú na ozdravení nášho tela. Chlorella nám dodáva kompletné spektrum výživných látok i energiu zo všetkých prírodných živlov. Pestuje sa v teplom klimatickom pásme, v ktorom načerpá energiu a prehrieva ňou ľudský organizmus. Náš výrobca je najrenomovanejšou spracovateľskou spoločnosťou na svete. Užitočné vlastnosti chlorelly sú odbornou verejnosťou sledované už od roku 1890.

 

Balenie-cena

1200 tabliet / 300 g

57 € / 1 717 Sk

Objednať si môžete tento produkt mailom: ekokvalit@ekokvalit.com

(do mailu zadajte presnú adresu a počet balení - obratom Vám objednávku potvrdíme)

Zloženie

Základná analýza

Vlhkosť

3,1 %

Bielkoviny

60,3 %

Tuky

11,1 %

Vláknina

7,8 %

Cukry

16,3 %

Popol

6,9 %

Stráviteľnosť

81,4 %

CGF

14,2 %

DNA/RNA

4,46 %

Feoforbidy

12 mg/100 g

-

Vitamíny a minerály

Železo

152 mg/100 g

Vápnik

527 mg/100 g

Horčík

312 mg/100 g

Draslík

1040 mg/100 g

Zinok

4,87 mg/100 g

Vitamín C

53 mg/100 g

Karotíny

91 mg/100 g

Vitamín E

8,2 mg/100 g

Thiamín (B1)

2,11 mg/100 g

Vitamín B2

5,21 mg/100 g

Vitamín B3

54,5 mg/100 g

Kyselina listová

1400 µg/100 g

Vitamín B6

2,3 mg/100 g

Vitamín B12

240 µg/100 g

Vitamín B5

5,83 mg/100 g

Vitamín A

6910 µg/100 g

Vitamín D

1130 µg/100 g

Sodík

15,4 mg/100 g

Meď

160 µg/100 g

-

Aminokyseliny

Arginín

3,50 g/100 g

Lyzín

3,58 g/100 g

Histidín

1,30 g/100 g

Fenylalanín

2,96 g/100 g

Leucín

5,19 g/100 g

Tyrosín

2,23 g/100 g

Izoleucín

2,40 g/100 g

Methionin

1,39 g/100 g

Valín

3,52 g/100 g

Cystín

0,75 g/100 g

Alanín

4,84 g/100 g

Glycín

3,51 g/100 g

Prolín

2,90 g/100 g

Kyselina glutámová

7,00 g/100 g

Serín

2,56 g/100 g

Treonín

2,99 g/100 g

Kyselina aspartámová

5,47 g/100 g

Tryptofan

1,23 g/100 g

-

Fytolátky

Chlorofyl min.

2,5 %

 

Alergizujúca zložka
Feoforbidy (derivát chlorofylu) 12 mg/100 g. Norma je 60 mg/100 g. Chlorella Green Ways ich obsahuje najmenšie množstvo. Sme zatiaľ jedinou spoločnosťou, ktorá ich množstvo uvádza!

 

Unikátne látky

Sporopolleín
Táto látka je zahrnutá v strednej časti bunkovej steny Chlorelly pyrenoidosy. Chlorellová vláknina pôsobí vďaka sporopolleínu úplne výnimočne. Bunkové steny na seba nevratne viažu toxické látky, ktoré potom z organizmu odchádzajú prirodzenou cestou (stolicou). Dr. Liebke sa venoval výskumu očistných schopností chlorelly u ľudí trpiacich otravou zubnými (amalgámovými) výplňami. Konštatoval pozitívne výsledky. Sporopolleín je unikátna látka, ktorá činí z chlorelly ojedinelý detoxikačný prostriedok vhodný pre moderného človeka.

 

Chlorofyl
V roku 1940 písal chirurgický časopis „Journal of Surgery" o 1200 chorých, ktorým chlorofyl urýchlil hojenie rán. Je pozoruhodné, že hemoglobín, naše krvné farbivo, má (okrem nosného prvku) rovnakú štruktúru ako chlorofyl. Rastliny vďaka chlorofylu žijú a dýchajú, ľuďom zlepšuje krvný obraz, urýchľuje hojenie rán a bráni zápalom. Takisto zlepšuje okysličenie organizmu, čím bráni vzniku infekčného prostredia. Liečitelia tvrdia, že zelené farbivo uchováva slnečnú energiu, ktorá nám odovzdáva múdrosť a lásku. Veda to podporuje. Chlorella obsahuje aminokyselinu tryptofan, z ktorej sa tvorí serotonín, hormón radosti a šťastia. S poklesom hodnoty serotonínu príde depresia a únava. Večer telo premieňa serotonín na melatonín a my lepšie usíname. Je to pozoruhodná zhoda vedy a intuície.

 

Chlorella je najbohatším zdrojom chlorofylu na našej planéte.

 

Chlorellín
Chlorella nepracuje iba ako probiotikum, ale pôsobí i antibakteriálne. Obsahuje látku nazvanú chlorellín, ktorá je prírodným antibiotikom. Podobne antibioticky pôsobia v cesnaku látky allicín a ajoen. Na rozdiel od chemických antibiotík pôsobí chlorellín iba proti patogénnym organizmom bez poškodenia tráviacej mikroflóry. Preto je možné veľkými dávkami Chlorelly pyrenoidosy docieliť u infekčných ochorení i antibiotický efekt. Dr. Liebke v prípade infekcií odporúča šokovú terapiu tj. 3x denne až 50 tabliet (a pokračovať niekoľko dní). Často sa podarí infekciu úplne zastaviť, alebo aspoň urýchliť liečbu.

 

CGF
Dr. Fujimaki z Japonska izoloval z chlorelly rastový faktor pomenovaný CGF. Je to najsilnejšia zložka chlorelly. Najväčšiu koncentráciu CGF má Chlorella pyrenoidosa. CGF má výrazný omladzujúci a posilňujúci efekt. Pôsobí veľmi probioticky, tzn. zvyšuje rýchlosť rastu i kvalitu života črevnej (ale napríklad i vaginálnej...) mikroflóry. CGF až 4x urýchľuje rast napr. acidofilnej kultúry! Probiotiká sú dôležitejšie ako biotiká samotné, pretože upravujú prostredie, v ktorom mikroflóra žije. Užívaním chlorelly vytvárame podmienky pre rast prospešných bakteriálnych kultúr, ktoré nás chránia pred civilizačnými chorobami, napr. pred plesňami.

Štandard kvality

"Prinášame to najlepšie zo sveta zelených potravín."

Prečo Chlorella pyrenoidosa. V roku 1974 boli japonské úrady nútené zaviesť štandard kvality pre dovážané chlorellové produkty. Tie boli výrazne rozdielne i v kvalite spracovania i kvalite biomasy. V roku 1995 bol v Japonsku výrobca Chlorelly Green Ways licencovaný na dovoz a predaj svojich produktov v kategórii liečivých potravín. Väčšia záruka kvality neexistuje.

 

Kvalita
Kvalitu i cenu chlorelly ovplyvňuje veľa faktorov. Väčšina výrobcov používa priebežný zber, ktorý je ekonomický na výrobcu, ale neistý v kvalite výstupu pre zákazníka. Chlorella Green Ways sa pestuje v pásme s vyrovnaným slnečným jasom. V iných zemepisných šírkach a v nevyrovnanej klíme je chlorella vystavená kolísavým podmienkam, čím klesá jej úžitková hodnota. Japonské úrady dozerajú, aby predávaná biomasa obsahovala iba deklarovaný druh riasy. Výrobca Chlorelly Green Ways používa najlepšie separačné (oddeľujúce) metódy a v jej nádržiach rastú iba najkvalitnejšie kmene pyrenoidosy. Najvyššiu kvalitu pyrenoidosy predurčuje výber, ktorý predchádza samotnému pestovaniu. V laboratóriách sa sleduje zdravie a sila chlorellových buniek. Do vonkajších nádrží sa prenesú iba najvitálnejšie vzorky, kde sa množia osem dní do dňa zberu. Nádrže sa prečistia a opäť osadia novou, geneticky najzdravšou kultúrou. Existujú rôzne metódy na oddelenie buniek od kultivačných nečistôt. Najčastejšie metódy používajú na preplachovanie chemikálií, ktoré sa ťažko odbúravajú. Náš výrobca používa bezkonkurenčný komplex mikroskopických filtrov a odstrediviek, ktoré bunky chlorelly oddelia a prečistia bez použitia chemikálií.

 

Stráviteľnosť
Chlorelly Green Ways a nezávislé testovanie: Dr. L. Lewis (Duke University) analyzoval predložené, jemu neznáme vzorky. Z predložených vzoriek bola účinne narušená iba bunková stena Chlorelly Green Ways. Patentovaná dezintegračná metóda výrobcu riasy Green Ways (systém STEAM) je výnimočná schopnosťou bunkovú stenu rozbiť a zároveň uchovať hodnotu bunkového jadra. Chlorella pyrenoidosa je nezávisle (priebežne) testovaná japonskými kontrolnými úradmi má minimálne 76%-tnú a vyššiu stráviteľnosť! To je jeden z najvyšších údajov nezávislých laboratórií! Výrobca Green Ways predkladá aktuálne výsledky a zaručuje štandard kvality. Dokonalej surovine pristane dokonalé spracovanie.

 

Tri stupne kvality

  • Kvalita I: najdrahšia a najlepšie spracovaná surovina 100% kvalita produkt Chlorella pyrenoidosa Green Ways.
  • Kvalita II: lacná surovina pre zvieratá iba minimálne, ale napriek tomu znížená (kolísavá) kvalita (väčšina produktov).
  • Kvalita III: odpadová surovina hnojivo.

 

Štúdie

 

  • Štúdia o pôsobení Chlorelly pyrenoidosy
    (pozri knihy Chlorella pyrenoidosa a Dr. Chlorella)
  • Chlorella, Jewel of the Far East Dr. B. Johnsen, D.O., PhD., 1978
  • Chlorella Special Edition of Health World Magazine, 1989
  • Chlorella Natural Medicinal Algae Dr. D. Steenblock, B.S., M.Sc., D.O.
  • Chlorella The sun powered supernutritient and its beneficial properties Michal Rosenbaum, M.D.
  • Algae, super healing qualities for body and spirit. Dr. med. Frank Liebke, 1998
  • Experience with the Medical Applications of Chlorella Y. Yamagashi, M.D, Hoken Kaikan Clinic
  • The medical Applications of Chlorella. Yoshiro Takechi, M.D.
  • Chlorella Tablets. Yoshiro Takechi, M.D.
  • Treatment of Peptic Ulcers with Chlorella. Y. Yamagashi, M. Toikawa, R. Suzuki, T. Hara, F. Warita
  • Clinical Applications of Chlorella Preparations. T. Saito, M.D. T. Saito and N. Oka, M.D.
  • The Administration of Chlorella Extract and the Physique and Physical Fitness of Elementary School Pupils. Department of Hygiene, Nagasaki University Medical School
  • A Chlorella Experiment with Maritime Self Defense Forces Members
  • The Effects of Chlorella pyrenoidosa Preparations on Circulatory System Functions, Kanazawa Medical College
  • The Effects of Chlorella Preparations on Experimentally Induced Infections by the Acquired Immune Deficiency Virus
  • Effects of the Long Term Ingestion of Chlorella Preparations on Alcoholysis and Other Liver Functions
  • Effects of Various Preparations Made from Chlorella pyrenoidosa Cells on the Defense Mechanism
  • Regulation by the Single-Celled Green Alga Chlorella pyrenoidosa of Imunological Competence in Mice with Cancer Tumors
  • Effects of Orally Administered Chlorella pyrenoidosa Preparations on Human Pulse Wave Velocity
  • The Antitumor Capacity and Its Effects and Mechanism, of Neutral and Acidic Polysaccharides Derived from Chlorella Cells
  • Regulation of Heartbeat (Bradycardic Effect) by CGF
  • Effects of Long Term Administration of Chlorella Preparations on the Advancement of Aging in Humans Laboratory Animals

 

Súbor štúdií a lekárskych článkov žiadajte u svojich poradcov.

 

Skúsenosti zákazníkov
GW nezaručuje podobné výsledky. Len uverejňuje subjektívne skúsenosti ľudí.

Chlorellu Green Ways užívam od 25. 1. 2001.

Mám od 10 rokov lupienku. Posledné 4 roky som ju mala vo veľkom množstve na tele, ale hlavne na tvári a vo vlasoch. Po 2,5 mesiacoch užívania mi celkom zmizla z tváre a vlasov, na tele nastalo zlepšenie o 50%. Bola som prekvapená, takisto ako aj moja kožná lekárka, ktorá sa začala sama o chlorellu zaujímať a odporúčať.
Ďalšie pozitíva:
1. prestali mi padať vlasy a ich kvalitu pochválila aj moja kaderníčka,
2. nelámu sa mi nechty a po prvýkrát v živote som bola na manikúre, pretože som si nevedela poradiť s ich dĺžkou a údržbou,
3. ustúpili mi depresie (podnikám) a bolesti v oblasti žalúdka,
4. už po 3 mesiacoch užívania neviem, čo je migréna,
5. som oveľa pokojnejšia a zdá sa mi, že vitálnejšia,
6. od devätnástich rokov som mala vysoký bilirubín, 28 – 35. Dnes je na hodnote 14, čo je takmer v normále.
Chlorellu Green Ways užíva aj moja matka a 5-ročný syn.
Matka: (61 rokov) – zlepšil sa tlak, cholesterol, depresie
Syn (5 rokov) — je astmatik, silný alergik (trávy), trpí na ekzém, má poruchu vyprázdňovania (plastika konečníka). Po konzultáciách s odbornými lekármi už 3 mesiace konzumuje chlorellu.
Stolicu mal raz za 7—10 dní, potom mu vyliezali črevá (preto plastika). Teraz chodí každý deň pravidelne. Pravidelnou stolicou sa mu vyčistil po celom tele aj atopický ekzém.
Vysadili sme po porade s alergologičkou lieky na astmu, ktoré si aplikoval 4-krát denne. Ponechala mu len pohotovostné lieky, keby mal záchvat. A už 2 mesiace ŽIJEME!
Eva Filipová, Meziboří (40 ročná)

 

Keď som prvýkrát počula o výrobku firmy Green Ways,

chlorelle, rozhodla som sa ho vyskúšať, a to z troch dôvodov. Po prvé. Bol mi odporúčaný mojou priateľkou, ktorej verím. Po druhé ma zaujal svojím takmer všestranným využitím. Po tretie, bola som proste zvedavá. Užívala som malé zelené tablety a čakala, čo sa bude diať. Po troch dňoch ma začala bolieť hlava a ja som mala chuť s tým prestať. Pretože mi bolo povedané, že sa to stáva, že je to súčasť očistnej kúry, vydržala som. Dnes som naozaj rada, že som sa s týmto produktom zoznámila a stal sa súčasťou môjho jedálneho lístka. Cítim sa totiž menej unavená, čo pri mojom spôsobe života podnikateľky veľmi oceňujem. Takisto mám dobrú náladu a zdá sa, že lepšie zvládam každodenné ministresy. Vďaka za „Chlorellku“ a určite ju všetci vyskúšajte!!!
Dagmar Slapničková – Pyšová Ostrava

Chlorella vstúpila do môjho života paradoxne až na africkom kontinente. Stretnutie so zelenou riasou bolo spojené s poznaním skvelého človeka, ktorý mi svojím prístupom k životu a k ľuďom dodal nový impulz do utiahnutého života po materskej dovolenke. Ďalšie „nakopnutie“ vykonala sama chlorella, ktorá sa mlčky a akoby samozrejme stala členom našej štvorčlennej rodiny. Všetkým nám okamžite dodala plno energie a priniesla domov dobrú náladu, ktorá sa vplyvom okolností začala pomaly vytrácať.
Môj štvorročný syn si chodí po „bobuľky“ namiesto po cukríky, starší dvanásťročný syn sa dočítal, že bude mať svaly a bude dobre rásť, a tak ako správny športovec, florbalista, „zobe“ ostošesť. Najviac sa ale bavím, keď môj muž, ktorý si zo mňa spočiatku robil žarty a hovoril mi „bobuliarka“, vždy ako prvý hlási, že v mištičke dochádzajú bobuľky!!!
Čo nám teda chlorella ruku v ruke s Mladým jačmeňom dala a čo vzala?
Dala: energiu, dobrú náladu, pohodu z pravidelného metabolizmu.
Vzala: únavu, stres, pocity plnosti po jedle, krvácanie ďasien, vysoký cholesterol, pocity hladu a nárazové chute, chuť na sladkosti, predmenštruačné ťažkosti (podráždenosť, napätie v prsiach, bolesti brucha a chrbta) a v neposlednom rade aj pár kilogramov váhy…
Najväčšiu radosť mám z mojej 56ročnej mamičky, diabetičky, ktorá si po dvoch mesiacoch života s chlorellkou mohla znížiť dávku inzulínu a celkovo sa cíti bezvadne.
Som presvedčená o tom, že by si zelené potraviny mali nájsť svoje miesto v každej rodine a zabývať sa tam tak, ako sa im to podarilo u nás.
Zuzana H., Liberec

...............................................................................................................................................

 

Mladý jačmeň

Mladý jačmeň je svieži, enzymatický živý nápoj plný vitamínov, minerálnych látok, stopových prvkov a aminokyselín. Predstavte si rastlinku mladého jačmeňa ako klíči, preráža tvrdú kôru zeminy a dynamicky rastie smerom nahor k slnku. V tomto období priamo saje nesmierne množstvo živín a energie zo zeme, vody, vzduchu a slnka. S jeho úžitkom sú viac ako tridsaťročné skúsenosti. O účinkoch jačmeňovej šťavy bolo vypracovaných niekoľko desiatok vedeckých prác a štúdií.

Balenie-cena

200 g

57 € / 1 717 Sk

Objednať si môžete tento produkt mailom: ekokvalit@ekokvalit.com

(do mailu zadajte presnú adresu a počet balení - obratom Vám objednávku potvrdíme)

Zloženie

 

Nutričná analýza

Chlorofyl

300 mg/100 g

Bielkoviny

27,5 g/100g

Cukry

36,1 g/ 100g

Tuky

2,94 g/ 100g

Popol

16,20 %

 

Vitamíny:

Betakarotén

137 000 IU/100g

Vitamín A

< 50 IU/100 g

Vitamín B1

0,43 mg/100 g

Vitamín B2

2,41mg/100 g

Niacín

3,63 mg/100 g

Vitamín B5

5,1 mg/100 g

Vitamín B6

17,8 mg/100 g

Biotín

800 µg/100 g

Vitamín C

457 mg/100 g

Vitamín E

22,5 IU/100 g

Vitamín K

780 µg/100 g

Kyselina listová

1500 µg/100 g

 

Aminokyseliny

Alanín

16,9 mg/g

Methionín

3,6 mg/g

Arginín

13,4 mg/g

Fenylalanín

13,0 mg/g

Prolín

14,8 mg/g

Serín

11,4 mg/g

Glycín

12,4 mg/g

Treonín

11,5 mg/g

Histidín

5,22 mg/g

Tyrosín

8,29 mg/g

Isoleucín

10,8 mg/g

Valín

13,0 mg/g

Leucín

18,2 mg/g

Lyzín

14,6 mg/g

Kyselina aspartámová

19,7 mg/g

Kyselina glutámová

26,1 mg/g

 

Minerály

Vápnik

5,48 mg/g

Draslík

68,3 mg/g

Horčík

3,96 mg/g

Železo

0,13 mg/g

Kremík

0,04 mg/g

Sodík

4,74 mg/g

Fosfor

3,94 mg/g

Bór

26,2 µg/g

Mangán

0,14 mg/g

Meď

15 µg/g

Striebro

0,50 µg/g

Chróm

1,09 µg/g

Zinok

0,027 mg/g


Mladý jačmeň Green Ways je spracovaný natoľko šetrne, že obsahuje celé spektrum živých enzýmov. Enzymatická aktivita bola zmeraná u 20 známych enzýmov, ako napr. superoxid dismutáza, kataláza, cytochróm oxidáza a ďalších.

 

Unikátne látky

 

Mladý jačmeň obsahuje v porovnaní s pšenicou 25-krát viac draslíka, 37-krát viac vápnika, viac ako dvojnásobok horčíka, 5-krát viac železa, ale o polovicu menej fosforu - prvku, ktorý sa nachádza vo väčšine požívatín.

Takisto obsahuje významné množstvo mangánu a zinku. Mladý jačmeň obnovuje acido-alkalickú rovnováhu. Je 2-krát účinnejší ako špenát, najucelenejšia zásadotvorná strava. Mladý jačmeň obsahuje vitamíny, ktoré aktivujú enzýmy podporujúce prevenciu ochorení a patologických stavov. Mladý jačmeň má vysoký obsah betakaroténu, vitamínu C, E a vitamínov radu B: B1, B2, B3, B6, biotínu, kyseliny listovej, kyseliny pantotenovej a cholínu, príbuzného vitamínu B.

Nedostatkom vitamínov trpíme z dôvodu prevahy spracovaných potravín a skutočnosti, že niektoré naše potraviny stratia živiny skôr, ako sa dostanú na stôl. Obsah vitamínu C v čerstvo nastrúhanej reďkovke klesne na vzduchu o polovicu už za päť minút. Množstvo vitamínov B1 a B2 v potravinách dramaticky klesne pri varení. Avšak vitamíny a ostatné živiny v Mladom jačmeni ostávajú takmer nedotknuté.

Bez enzýmov nastáva narušenie všetkých životných funkcií trávenia, dýchania, pohybu atď. Vedci identifikovali v ľudskom tele vyše 3 000 enzýmov. V roku 1979 zaznelo na Generálnom zasadaní japonských farmaceutických spoločností, že extrakt zeleného jačmeňa obsahuje viac ako 20 enzýmov a štúdie odhaľujú ďalšie. 45 % hmotnosti Mladého jačmeňa tvoria bielkoviny (v bielej múke je to iba 10 %). Tie majú nízku molekulovú hmotnosť a ľudské telo ich ľahko využíva. Mladý jačmeň podporuje zdravý rast. Zelené bielkoviny liečia vredy a chránia povrchové tkanivá a sliznice. Rastlinná miazga je bohatá na prírodný zázrak chlorofyl. Ten sa v liečiteľstve používa na osvieženie krvi a v lekárstve je okrem protizápalových a dezinfekčných účinkov cenený pre dezodoračné vlastnosti. Používa sa na osvieženie dychu a na kloktanie.

V zelenom extrakte sú i superoxid dismutáza (SOD), likvidátor voľných radikálov, cytochróm oxidáza, enzým urýchľujúci oxidáciu a redukciu, peroxidáza rozkladajúca peroxid vodíka na kyslík a vodu kvôli ľahkému vylúčeniu z tela, oxidáza nutná na spracovanie mastných kyselín, transhydrogenáza dôležitá pre srdečné tkanivo atď. Mladý jačmeň sa vyznačuje silnou antioxidačnou aktivitou. Väčšina komerčne dostupných enzymatických prípravkov (vrátane tých na systémovú enzymoterapiu) sa získava z krvi, orgánov a tkanív živočíchov. Mnohí odborníci tieto zdroje spochybňujú a odporúčajú rýdzo rastlinnú enzymoterapiu.

V Mladom jačmeni bol objavený účinný antioxidant 2"-O-glykosylisovitexin (GIV). Jeho antioxidačná aktivita proti oxidačnému poškodeniu lipidov pokožky spôsobenému UV žiarením je približne päťstokrát vyššia ako aktivita vitamínu E. GIV takisto podporil vysokú tlmiacu aktivitu aterosklerózy nameranú v krvnej plazme. Jeho aktivita niekoľkonásobne prevýšila vitamín C.

 

Štandard kvality

"Prinášame to najlepšie zo sveta zelených potravín."

Pestovanie Mladého jačmeňa
Náročné štandardy výroby Mladého jačmeňa predražujú náklady, napriek tomu ale David Sandoval trvá na pestovaní organickou cestou, tj. zásadne bez použitia pesticídov a herbicídov. Zbierame mladé listy jačmeňa v dobe, keď dosahujú 20 až 25 centimetrov, keďže v tejto prvotnej fáze rastu vykazujú najvyšší obsah aktívnych zložiek. Pri dĺžke 40 cm už výťažnosť látok výrazne klesá. Jačmeň sa pestuje spoločne s lucernou na viac ako 1100 hektároch panenskej pôdy, na ploche bývalého sladkovodného jazera v Utahu. Tisíce rokov dochádzalo k splachovaniu minerálnych látok z okolitých hôr do jazera. Zároveň sa usadzovali organické zvyšky. Po vyschnutí jazera ležala pôda ako úhor stovky rokov v polopúštnej krajine. V súčasnosti je obrábaná šetrným rotačným spôsobom. Lucerna sa pestuje s jačmeňom striedavo, v súbežných pruhoch preto, aby v krajine nevznikla jednotvárna a neprirodzená monokultúra zbavená života. Lucerna dodáva pôde dusík, ktorý prirodzene zvýši obsah chlorofylu v listoch jačmeňa. Vyššia nadmorská výška prispieva k vysokému obsahu bielkovín. Každoročné striedanie plodín a pestovanie v pôde bohatej na minerály zaisťuje výživnú hodnotu úrody.

Výrobný proces Mladého jačmeňa a testy kvality
Listy sú nazbierané, opláchnuté, vylisované a získaný extrakt sa necelé 2 minúty suší iba pri teplote 31 °C. Tým vznikne 100%-ne čistý a nepasterizovaný prášok na prípravu živej šťavy jemnej chuti. Spracovateľský proces Davida Sandovala umožňuje získať živú zelenú šťavu. Skutočnú rastlinnú miazgu. Účinné zložky nie sú poškodené a je to dosiaľ najšetrnejší spôsob spracovania. Od okamžiku zberu cez vylisovanie, vysušenie do vákuového zabalenia suroviny neuplynú viac ako dve hodiny! Prášok je sám o sebe svetlozelený, ale po rozpustení vo vode získa sýtozelenú farbu. Svetlá zeleň prášku je daná lomom svetelných lúčov dopadajúcich na jemné čiastočky prášku. Prášok udržujte v úplnom suchu, pri izbovej teplote a v tme. Jeho záručná doba je dva roky.

 

 

 

 

Surovina vyrábaná pre Green Ways spĺňa medzinárodné parametre kvality.

Surovina vyrábaná pre Green Ways je v USA schválená ako bezpečná a užitočná potravina pre diabetikov.

Surovina vyrábaná pre Green Ways v USA je rešpektovaná ako stopercentne kóšer.


Štúdie

  • Štúdia MUDr. M. Laciny 2002-2006 (pozri „Kniha o nápoji z trávy II.“)
  • Enzymes and Enzyme Therapy. Cichoke, Anthony J., D.C. New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1994, p5ff.
  • Green Barley Essence. MUDr. Yoshihide Hagiwara, New Canaan, Conn.: Keats Publishing, Inc., 1986, p.8ff.
  • The Purification Prescription. Hendler, Sheldon, Saul, MUDr., Ph.D New York: William Morrow&Co., Inc., 1991, p.216
  • Amber Waves of Grain. Jack, Alex a Gale. New York: Japan Publications, Inc., 1992, p.102.
  • Výživa & chiroprax. Anthony J. Cichoke, MA, DC, DACBN
  • Možnosti potlačenia aterosklerózy pomocou flavonoidov izolovaných zo zelených výhonkov jačmeňa. Takashi Miyake, Yoshihide Hagiwara, Hideaki Hagiwara,Takayuki Shibamoto
  • Zdraviu prospešné účinky 2"-o-glykosylisovitexinu. Dr. Shibamoto, 10. marec 1999
  • Biochemický a biologický výskum výťažku z mladých jačmenných výhonkov. Alan L. Goldstein Washington, D.C.
  • The Complete Book of Juicing Michael T. Murray, Rocklin, CA: Prima Publishing, 1992
  • Antioxidative Activity of an Isoflavonoid, 2"-O-Glykosylisovitexin Isolated from Green Barley Leaves Kitta K, Hagiwara Y, Shibamoto T, Journal of Agricultural and Food Chemistry, 40 (10): 1843-1845 Oct 1992.
  • Edible plant extracts modulate macrophage activity and bacterial mutagenesis. Benjamin Lau, T. Yamasaki, Intl Clin. Nutr. Rev. 12(3), 1992.
  • Mladý jačmeň a laboratórne nálezy. MUDr. M. Lacina, pre Green Ways r. 2002

Súbor štúdií a lekárskych článkov žiadajte u svojich poradcov.

 

Skúsenosti zákazníkov
GW nezaručuje podobné výsledky. Len uverejňuje subjektívne skúsenosti ľudí.

Môj príbeh s Mladým jačmeňom
Pred 10 rokmi mi bol pri vstupnej prehliadke do nového zamestnania zistený diabetes II. typu. Mala som vtedy 49 rokov a nijako ma to nevzrušovalo, keďže som nemala žiadne problémy. Poslali ma do poradne pre diabetikov, kde ma diétna sestra informovala o diéte. Odporučenú diétu som dodržiavala asi 4 roky, môj stav sa zhoršil, preto som začala užívať tabletky a naďalej som dodržiavala aj diétu. Pohoda. Nič mi nevadilo. Až pred 2 a pol rokmi moja doktorka zistila, že si musím začať podávať inzulín. Naordinovala mi dávku 3 x 10 jednotiek denného a 15 jednotiek nočného inzulínu a samozrejme pokračovať v diéte.
S týmto stavom som sa nechcela zmieriť, pretože som si náhle uvedomila, kam to všetko vedie. Môj otec mal taktiež cukrovku, pre ktorú mu amputovali prst na nohe a okrem ďalších problémov prekonal aj štyri infarkty. Zháňala som všemožné informácie ako ďalej, až mi odporučili pani, ktorá vyhodnocuje zdravotný stav podľa dúhovky oka. Táto pani mi odporučila Mladý jačmeň. Po 3 mesiacoch som jačmeň konečne zohnala.
Jačmeň som začala užívať v dávke 4 lyžičky denne a naďalej som si pichala inzulín v naordinovaných dávkach. Nič sa nedialo. Prišli mi na um myšlienky, že som sa nechala nachytať, a tak som sa rozhodla, že po doužívaní poslednej zakúpenej dávky s jačmeňom skončím. Ešte som ju ani nedobrala, keď som náhle, asi po 4 mesiacoch, mala problémy kvôli predávkovaniu inzulínom. Navštívila som ihneď diabetologičku a povedala jej o zmenách, ktoré u mňa nastali zásluhou užívania Mladého jačmeňa. Preto mi poskytla glukometer, ktorým som si začala merať každé ráno hladinu cukru a podľa zistenej hodnoty dávkovala inzulín. Postupne som dávku znižovala a po 9 mesiacoch som sa dostala na úroveň 1 alebo 2 jednotiek denného a 8 nočného inzulínu. Na tejto úrovni sa môj stav stabilizoval. Niekedy sa stane, že inzulín nepotrebujem vôbec. Mám v poriadku aj pečeňové testy, ktoré boli v minulosti zlé, vyrovnal sa mi vysoký krvný tlak a upravil cholesterol. Prestali ma aj bolieť kolená, pre ktoré som v minulosti musela prestať hrať volejbal, takže teraz už môžem opäť hrať.
Ďakujem okamžiku, keď som sa dozvedela o Mladom jačmeni.
Pivoňková Ivana, Vojkovice, Skúsenosť z knihy „Kniha o nápoji z trávy II“

 

Celý život som bola zdravá a svieža.

Nepociťovala som nijako zvlášť potrebu dbať na zlepšenie stravy a jedla som tak, ako som bola zvyknutá. Trpela som niekoľko rokov zápchou, ale nebrala som na to zreteľ. Veď je to problém väčšiny žien z môjho okolia a všetkým nám stačil Gutalax. Neuvedomovala som si, ako mi tento produkt a prehliadanie takého zdanlivo banálneho problému, ako je zápcha, škodí a doslova otravuje celý môj organizmus. Po štyridsiatke som nastúpila do náročnej práce, ktorá ma zaťažila stresom. Štyri roky som vydržala pracovať naplno a potom sa dostavili problémy, ktoré sa neustále zväčšovali. Vyčerpanosť, nespavosť, chudokrvnosť , operácia ženských orgánov, prechodila som pľúcnu embóliu a moja štítna žľaza sa zväčšila tak, že som sa doslova dusila. V jednu chvíľu som sa zrútila. Hovorím tomu, že som sa „zosypala do seba“, „zosivela“. Pre moje okolie som zostarla o 10 rokov. Keď som bola už 3 mesiace na nemocenskej, prišiel za mnou syn a priamo mi vnútil zelený jačmeň. Nápoj mi zachutil a o 2 týždne som ho vypila úplne celý. Po celý ten čas som cítila vtekať „zelenú“ silu do žíl. Nebola som taká unavená, začala som dobre spať, vstávať svieža, zmizli moje ťažkosti so zápchou a začali sa mi zlepšovať výsledky krvi. Viac ako dvojročná chudokrvnosť sa upravila na normu. Zelený jačmeň mi síce nepomohol od operácie štítnej žľazy, verím však, že práve vďaka nemu som nemusela na operáciu čakať niekoľko rokov ako iní. Dnes viem, že zdravie je to najdôležitejšie, a ostávam zeleným potravinám verná.
Marta S., Havřice

 

Ako som zmravnila môj cholesterol
Je to celý príbeh. Pred 8 rokmi, mala som vtedy 49 rokov, mi pri náhodnej kontrole zistili veľmi vysokú hladinu cholesterolu v krvi - 8,5 mmol/l a mierne zvýšené triglyceridy. Vtedy bol max. limit cholesterolu 6,0. Lekár, ktorý tento stav zistil, mi neodporúčal užívanie farmaceutických prípravkov na zníženie tejto vysokej koncentrácie. Napriek tomu, že je primárom, má veľmi dobrý vzťah k alternatívnym metódam podporujúcim zdravie. Držal mi prednášku, čo musím v mojej strave zmeniť. Po 15 minútach som ho taktne ubezpečila, že v strave neviem využiť nijaké rezervy. Moja rodina už vtedy roky žila na tzv. zdravej kuchyni - len biele, hydinové mäso, relatívne veľa zeleniny, ovocie, často vo varenej úprave. Ďalšou šancou bol podľa lekára pohyb, pravdaže primerane veku a diagnózam. Začala som intenzívne cvičiť, 4 - 5 razy zo 7 dní v týždni. Do roka som cholesterol znížila na hodnotu 7,0 - 7,3. A táto hladina bola „moja“ dlhé roky. Liekové formy na znižovanie cholesterolu som odmietla užívať. Počas ďalších 7 rokov som ako pacientka s vysokým rizikovým faktorom zvaným cholesterol 1 x do roka chodila na krvné testy. Medzi tým odborníci znížili normu maximálnej koncentrácie cholesterolu pre človeka na 5,0 mmol/l. A s touto úpravou som stále robila vrásky na čele mojej ošetrujúcej lekárke. Tešila som sa, že koncentrácia cholesterolu mi nestúpala. Aj triglyceridy sa držali tesne pod maximálnou hranicou 2 mmol/l. A jedného dňa vo mne dozrelo presvedčenie piť džús zo zeleného jačmeňa a súčasne jesť chlorellu pyrenoidosu. Vtedy som vôbec nemyslela na cholesterol, ale na moje zdravie ako také. Keďže som vyše 30 rokov pracovala v klinickej chémii, dôkladne som si preštudovala nielen nutričné hodnoty produktov Green Ways, ale aj technológiu ich úpravy a spôsob kontroly ich produktov. Po 3 mesiacoch pitia jačmeňa 1 - 2 x denne a jedení 15 až 20 ks tabliet chlorelly sa moje výsledky trochu zmenili: cholesterol mal koncentráciu 6,76 mmol/l, mierny pokles, a triglyceridy 0,57 mmol/l - výrazný pokles. Bolo už zrejmé, že zelená výživa „zaberá“. V 7. mesiaci pokračovania na tejto zelenej ceste som si opäť dala urobiť krvný rozbor. A prišlo úžasné prekvapenie nielen pre mňa, ale aj moju ošetrujúcu lekárku. Cholesterol sa „umravnil“ a moja hodnota 5,15 mmol/l nám obom vyrazila dych. Ešte úžasnejšia bola hodnota triglyceridov, ktoré pri zvýšenej hladine sú vraj rizikovejším faktorom ako cholesterol. Podľa lekárky len málo ľudí je pod hranicou 0,4 mmol/l. A moje triglyceridy boli 0,32 mmol/l. Celkovo moje krvné hodnoty lekárka hodnotila ako úžasné. Hneď sa spýtala: „Ako ste to dosiahli, čo ste jedli?“. A tak sa aj moja lekárka dozvedela o zelenom jačmeni a chlorelle firmy Green Ways. Túto výraznú zmenu v koncentrácii cholesterolu a triglyceridov u mňa spôsobili určite zelené produkty GW, môj spôsob života počas týchto 7 mesiacov bol nezmenený. A to je koniec príbehu o cholesterole.
Táňa Buzinkaiová

Mám 78 rokov.

Mám zdravotné problémy a k nim patriace more liekov, primerane veku. ako sa hovorí. Darček, prvú fľašku zeleného jačmeňa, som vypila za mesiac. Druhú fľašku za 2 mesiace. Vedela som, že 1 fľaška je dávka asi na 3 mesiace. Ale po vypití každej dávky som sa tak dobre cítila, tak prečo nepiť aj častejšie. Čo sa mi zlepšilo z môjho subjektívneho pohľadu (mnoho potvrdili i kontrolné lekárske vyšetrenia ): zlepšené dýchanie a činnosť srdca, úprava krvného tlaku, pravidelné a bezproblémové vyprázdňovanie, dobré trávenie, úprava hladiny cukru v krvi, nebolia ma nohy, nie som unavená, mám dosť energie a teším sa z každého príjemného dňa. Po dohode s lekárkou som prestala užívať tieto lieky:


1. Multikomponentný prípravok, liek určený pre starších ľudí. Vyrába sa síce na prírodnej báze, ale je to liek chemicky upravený. V súčasnosti ho už nevnímam ako konkurenciu pre zelený jačmeň.

2. Famotidin, liek na zníženie tvorby žalúdočnej kyseliny (refluxná ezofagitída)

3. Surgam, liek proti bolesti a zápalu

4. Defobin, liek na upokojenie, proti úzkosti

5. Paralen proti zápalu a analgetikum

Zelený jačmeň nezmenil moju neschopnosť robiť s počítačom. Preto vám toto podľa mojej pravdivej informácie napísala moja nevesta.
Buzinkaiová, Slovensko

 

MjdkZD